Geslaagde 32-ste editie Filmfestival DeurneGeslaagde 32-ste editie Filmfestival Deurne
We kijken terug op een buitengewoon geslaagd driedaags filmfestival. Ondanks dreigend, wisselvallig weer met regen op de vrijdagavond en zondagmiddag kwamen in totaal ongeveer 3700 bezoekers naar één of meerdere van de geprogrammeerde films. Opvallende uitschieters waren de erg goed bezochte kinderfilms op zondag, een Film Talent Award Brabant van hoog niveau, een druk programma van drie dagen in alle zalen van het CCD en bijzondere vertoningen in samenwerking met andere organisaties in Deurne.

De vakjury van de Film Talent Award Brabant sprak van een ongekend hoog niveau bij de beide genres; fictie en documentaire. Met name werden cameratechniek, scenario, inzet van stijlvormen en bekwame acteurs genoemd. Winnaar in de categorie documentaire was de film ‘You see, you see what I can’t see ” van Martijn Welles (Breda, student St. Joost School of Art & Design, Avans). Zijn productie werd door de vakjury én door het publiek verkozen tot beste Brabantse afstudeerfilm documentaire 2023. Bij de categorie ‘fictie’ werd ‘Undergrowth’ van Tim Ewalts (Den Bosch, student Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent) door de jury gekozen als beste film. De publieksprijs in deze categorie ging naar ‘Anduzeblue’ van Pim Hegeman (Helmond, student Visuele Communicatie Hogeschool Zuyd).

Er waren veel bijzondere vertoningen dit jaar, die goed bezocht werden. Een greep uit het aanbod: Carel van Goch jr met zijn film “Als skiën Dansen Wordt”, een eerbetoon aan zijn jong overleden moeder. Verder “De Philips Dynastie” met als gast Eline Hintzen, achterkleindochter van Frits Philips en de film “De Acht”, een documentaire over prof wielerkoersen in dorpen met als speciale gast Peter Winnen. Verder de dansfilm “Piece of My Heart, met als gast de dansgroep B-Trained, “Het Geheim van Moederheil” met als gast regisseur Tom van den Oetelaar en de voetbal film “I am Zlatan” mmv jeugdtrainers uit Deurne.

De 3700 bezoekers konden genieten van bijna 40 films in verschillende genres, waaronder ook verschillende regionale producties. Veel films kenden een randprogramma met muziek, Q&A’s en interviews, waardoor het festival een culturele must see is geworden in Noord-Brabant.

Nogmaals dank aan alle partners, sponsoren, vrienden en vrijwilligers, die deze editie mogelijk hebben gemaakt. We kijken al weer reikhalzend uit naar de 33-ste editie op 23/24/25 augustus 2024.