Film-agenda

      en daaronder

Film-info’s


 

Klik hier tickets / genre / films

 

Woensdag 11 september, 19.30 uur – De Terugreis

Nederland, 2024, 98 min.

Mopperkont Jaap heeft nergens zin in, hij wil lekker tv kijken. Zijn vrouw Maartje is nog levenslustig, maar haar geheugen laat haar steeds meer in de steek. Als zij horen dat hun vroegere vakantievriend Luis ernstig ziek is laat Jaap zich overhalen om met gepaste tegenzin in hun oude auto richting Spanje te vertrekken.

Tragikomische roadmovie die nooit voorspelbaar wordt. Over ouder worden, liefde en acceptatie. Leny Breederveld is op dreef als levenslustige vrouw die dement wordt. Martin van Waardenberg raakt met zijn Rotterdamse tongval en norse blik de juiste snaar als haar mopperende echtgenoot.

 
Woensdag 25 september, 19.30 uur – Perfect Days

Japan/Duitsland, 2023, 125 min.

Hirayama maakt in Tokyo openbare toiletten schoon. Hij is zwijgzaam en heeft geen vrienden. Zijn bestaan is monotoon. Toch is hij gelukkig, Hirayama is zen. Hij vindt schoonheid in het zonlicht dat door de bladeren schijnt. Hij geniet van muziek luisteren in zijn busje en van lezen voor het slapen gaan. Hij is er voor de mensen die hem nodig hebben.

Teder en ontroerend poëtisch portret van de Duitse grootmeester Wim Wenders (Paris, Texas; Der Himmel über Berlin). Prachtrol ook van Kôji Yakusho, die in Cannes bekroond werd met de prijs voor beste acteur.

 
Woensdag 9 oktober, 19.30 uur – One Love

Verenigde Staten, 2024, 107 min.

1976, in Jamaica dreigt een burgeroorlog, gangsters bemoeien zich met de strijd. Bob Marley wil de rol van verbinder spelen, maar hij wordt thuis beschoten en besluit uit te wijken naar Londen. Wietrokend en geïnspireerd door het Rastafari geloof werkt hij aan het album dat zijn positie als wereldster zal bevestigen, Exodus.

Boeiend inzicht in een fase in het leven van Bob Marley die belangrijk was voor zowel zijn muzikale carrière als ook voor zijn gezondheid. Monument ook voor achtergrondzangeres, echtgenote en medeproducent van de film Rita Marley. En vooral veel lekkere reggaemuziek.

 
Woensdag 23 oktober, 19.30 uur – Wicked Little Letters

Engeland, 2023, 101 min.

In de jaren 1920 ontvangen diverse bewoners van een Brits kustplaatsje anonieme brieven vol grove scheldkanonnades. De verdenking valt al snel op de vrijgevochten alleenstaande moeder Rose, maar een slimme politieagente heeft zo haar eigen theorie.

Britse komedie, gebaseerd op een waargebeurde zaak. Geniet van de confrontaties tussen de twee voortreffelijke hoofdrolspelers, een vertrouwd geweldige Olivia Colman als ingetogen kruitvat vol opgekropte levensfrustraties en Jessie Buckley als grofgebekte rebel in een stijve omgeving.

 
Overige data najaar 2024:
6 november, 20 november, 4 december, 18 december.

 
Filmbeschrijvingen: www.vpro.nl/cinema
Recensies: www.volkskrant.nl/film