Film-agenda

      en daaronder

Film-info’s

Voorjaar 5 t-m 8 dpi 72

 

Klik hier tickets / genre / films

 
Woensdag 6 maart, 19.30 uur – Anatomy of a Fall

Frankrijk, 2023, 152 min.

De man van de beroemde schrijfster Sandra Voyter wordt dood aangetroffen in de sneeuw voor hun chalet in de Franse Alpen. Is hij zelf van de bovenste verdieping gesprongen of is hij door Sandra naar beneden geduwd? Een rechtszaak moet uitsluitsel geven.
 
Heerlijke mix van rechtbankfilm en familiedrama, vol puntige dialogen, schurende personages en onmogelijke dilemma’s. Prachtige hoofdrol van Sandra Hüller (ook te bewonderen in The Zone of Interest). Winnaar Gouden Palm Cannes 2023.

 
Woensdag 20 maart, 19.30 uur – The Old Oak

Engeland, 2023, 113 min.

Sinds de mijnen gesloten zijn voelen de bewoners van County Durham in Noord-Engeland zich vergeten door de beleidsmakers. Er is armoede en leegstand. Hun enige toevluchtsoord is het buurtcafé The Old Oak. En dan worden in al die lege huizen Syrische vluchtelingen gedumpt, die ook nog gratis eten krijgen in hún café!
 
Misschien wel het laatste meesterwerk van nestor Ken Loach (87 jr), bekend van zijn sociaal-realistische films als I, Daniel Blake en Sorry We Missed You. Zijn toonzetting is milder dan voorheen, er is plaats voor hoop en menselijke solidariteit.

 
Woensdag 3 april, 19.30 uur – Revoir Paris

Frankrijk, 2022, 104 min.

Parijs 2015. Behalve het bloedbad in Bataclan is er ook een terroristische aanlag op een Parijse bistro. Hoofdpersoon Mia is een van de overlevenden. Drie maanden later is zij nog niet in staat om haar leven weer op te pakken en kan zij zich slechts fragmenten van die avond herinneren. Mia besluit haar herinneringen te onderzoeken om een weg terug naar het geluk te vinden.
 
Regisseur Alice Winocour weet waarover zij praat, haar broer is een Bataclan-overlevende. Zij vertelt een verhaal over de werking van het geheugen, over rouw en herwonnen levenskracht. En dat er uit een tragedie toch iets moois kan ontstaan.

 
Woensdag 17 april, 19.30 uur – Past Lives

VS/Zuid-Korea, 2023, 107 min.

De 12-jarige Na Young vertelt haar stiekeme aanbidder Hae Sung dat ze Zuid-Korea gaat verlaten en met haar ouders naar Canada verhuist. Na twaalf jaar leggen de twee bij toeval contact via internet. Tenslotte ontmoeten zij elkaar als dertigers in New York, de woonplaats van Na Young, die zich inmiddels Nora noemt.
 
Fraai romantisch drama in drie hoofdstukken. IJzersterk regiedebuut van regisseur Celine Song, die ook het ingetogen-intelligente scenario schreef en zich baseerde op eigen ervaringen. Wie bepaalt de afslagen die je in het leven neemt, jijzelf of het lot?

 
Woensdag 24 april, 10.00 uur – Neem me mee

Cinema Het Witte Doek sluit seizoen 2023/24 af met een ochtendfilm, de Nederlandse komedie “Neem me mee”.

Nederland, 2023, 104 min.

Thijs heeft een busje gekocht en biedt een vakantiereis naar Frankrijk voor senioren aan. Hij denkt gemakkelijk geld te kunnen verdienen omdat ouderen toch “snel tevreden zijn”. Maar dat pakt anders uit. Zijn 6 passagiers genieten volop. Zij delen geheimen, steunen elkaar en stappen buiten hun comfortzone. Een reis vol levenslessen voor Thijs, maar ook voor de senioren, want je bent nooit te oud voor nieuwe ervaringen.
 
Komische roadmovie met ontroerende en troostrijke momenten, onder regie van Will Koopman
(Gooische vrouwen, Oogappels) en gespeeld door een Nederlandse topcast met o.a. Kees Hulst, Olga Zuiderhoek, Jeroen Krabbé en Renée Soutendijk.
De film behaalde in januari jl. de Gouden Film-status vanwege 100.000 bezoekers.

 
Filmbeschrijvingen: www.vpro.nl/cinema
Recensies: www.volkskrant.nl/film