Over NvhWD


Het festival

De Nacht van het Witte Doek in Deurne is het oudste (sinds 1992) en grootste, gratis vrij toegankelijke meerdaagse Openlucht Filmfestival van Nederland. Drie dagen in het laatste volle weekend van augustus kun je genieten van de meest recente en beste films voor verschillende leeftijden in verschillende genres met een aantrekkelijk cultureel randprogramma.

Meer dan 25 films in drie dagen

Vrijdagavond start het festival met een publieksfilm op de markt van Deurne en nog enkele filmhuisfilms op andere locaties. Zaterdagavond zijn er 14 films te zien op en rond de markt en op een jaarlijks één wisselende bijzondere locatie. Zondagmiddag vertonen we 8 films op ongeveer 5 locaties rond de markt voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en volwassenen (regionale docu’s of films). Dat brengt het totaal op ca 25 films op ca 13 locaties. Ruim meer dan de helft van de vertoningen zijn buiten en de overige zijn binnen in zalen van Het Cultuur Centrum Deurne (CCD) en elders. Vaste buitengewoon sfeervolle locaties buiten zijn het fraaie marktplein van Deurne, de tuin van Museum De Wieger, het plein bij Groot Kasteel/Restaurant Dinghuis en de tuin van De Ossenbeemd.

Cultureel randprogramma

Het hele weekend zijn er ook verschillende randprogramma’s rond het thema film, waarmee het festival voor de liefhebbers nog meer te bieden heeft, zoals muziek, inleidingen, meet&greet met filmmakers, discussies, filmquiz en interviews.

Ieder jaar een ander thema

Jaarlijks heeft het festival een thema en zijn er bijzondere vertoningen op exclusieve locaties, zoals een drive-in, films in een parkeergarage, op het station, in de kerk op de markt, het natuur- en milieueducatiecentrum, in een molen of een stal.

Exclusief voor relaties en vrienden

Voor relaties, sponsoren en vrienden wordt er tweemaal per jaar (in het voorjaar en voorafgaand aan het festival in augustus) een extra en exclusief voor hen geselecteerde film vertoond.

Cinema activiteiten

Door het jaar heen vertoont Nacht van het Witte Doek tweemaal per maand een (filmhuis)film in het CultuurCentrumDeurne (CCD). In de zomer zijn er in de maand augustus enkele filmvertoningen in de tuin van Museum De Wieger.

De Nacht van het Witte Doek in cijfers