Het festival

Filmfestival Deurne

De Nacht van het Witte Doek in Deurne is het oudste (sinds 1992) en grootste, gratis vrij toegankelijke meerdaagse filmfestival van Nederland. Drie dagen in het laatste volle weekend van augustus kun je genieten van de meest recente en beste films voor verschillende leeftijden in verschillende genres met een aantrekkelijk cultureel randprogramma.

Meer dan 25 films in drie dagen

Vrijdagavond start het festival met een publieksfilm op de markt van Deurne en nog enkele filmhuisfilms op andere locaties. Zaterdagavond zijn er een groot aantal verschillende films te zien op en rond de markt en op een jaarlijks wisselende bijzondere locatie. Zondag vertonen we  films op ongeveer 5 locaties rond de markt voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en volwassenen (regionale docu’s of films). Dat brengt het totaal op ca 25 a 30 films op ruim 10 locaties, deels buiten en deels binnen. De grote markt en het Cultuur Centrum Deurne (CCD) zijn alle dagen het hart van het festival. Vaste buitengewoon sfeervolle locaties zijn verder de tuin van Museum De Wieger, het plein bij Groot Kasteel/Restaurant Dinghuis en de tuin van De Ossenbeemd.

Cultureel randprogramma

Het hele weekend zijn er ook verschillende randprogramma’s rond het thema film, waarmee het festival voor de liefhebbers nog meer te bieden heeft, zoals muziek, inleidingen, meet&greet met filmmakers, discussies, filmquiz en interviews.

Vanaf 2022 is op de zaterdag de vertoning van zes genomineerde Brabantse afstudeerfilms van dat jaar. Voor de beste documentaire en beste fictie afstudeerfilm is er een Award: Film Talent Award Brabant. Deze wordt uitgereikt door een landelijk bekende film personality. De beoordeling vindt plaats door een externe vakjury.

Exclusief voor relaties en vrienden

Voor relaties, sponsoren en vrienden wordt er tweemaal per jaar (in het voorjaar en voorafgaand aan het festival in augustus) een extra en exclusief voor hen geselecteerde film vertoond.

Cinema activiteiten

Door het jaar heen vertoont Nacht van het Witte Doek tweemaal per maand een (filmhuis)film in het CultuurCentrumDeurne (CCD). In de zomer zijn er in de maand augustus enkele filmvertoningen in de tuin van Museum De Wieger.

De Nacht van het Witte Doek in cijfers