Film Talent Award Brabant

Nacht van het Witte Doek komt met Film Talent Award Brabant

FTAB AWARD

Na een intensieve voorbereiding komt Stichting Het Witte Doek met een nieuwe activiteit: de jaarlijkse uitreiking van de Film Talent Award Brabant voor de beste afstudeerfilm van het jaar.
Op de zaterdag van het festival (27 augustus 2022) zal de eerste uitreiking van de Film Talent Award Brabant plaats hebben.
Dit initiatief wordt ondersteund door de filmopleidingen van Noord-Brabant, een aantal culturele organisaties, zoals BROET en KunstLoc en een aantal Brabantse filmhuizen.

Studenten van Brabantse filmopleidingen (MBO/HBO/WO) en Brabantse studenten op opleidingen buiten Noord-Brabant kunnen afstudeerwerkstukken (2021 en 2022) inzenden voor de categorieën documentaire en drama/fictie in een lengte van minimaal 5 en maximaal 25 minuten. Na een eerste selectie worden er ca 10 films genomineerd en een vakjury beoordeelt deze op kwaliteit.

Op zaterdag 27 augustus om 16.00 uur worden in Cultuur Centrum Deurne (CCD) alle genomineerde korte films vertoond en worden de regisseurs geïnterviewd. Aan het eind maakt de externe vakjury bekend wie de twee Awards (elk € 1.000) voor documentaire en fictie hebben gewonnen en wordt ook de publieksprijs bekend gemaakt (€ 500). Iedereen uit het publiek kan een stem uitbrengen op die ene film, die zij het beste vinden (docu/fictie). De films van de twee Award winnaars worden bovendien in een aantal Brabantse filmhuizen vertoond, waaronder Cinecitta (Tilburg), Cacaofabriek (Helmond) en Chassé Cinema (Breda).

De presentatie is in handen van Ben Timmers (Deurne) en de vakjury bestaat onder andere uit Maudy van Bree (Hilversum, uitvoerend producent drama/fictie) en Frank van Osch (Den Bosch, regisseur en producent documentaire).

Nacht van het Witte Doek is een al ruim 30 jaar bestaand gratis driedaags filmfestival in Deurne met een aantrekkelijk cultureel randprogramma. Dankzij een groot aantal sponsoren en fondsen heeft Nacht van het Witte Doek in 2022 weer een stevige kwaliteitsslag kunnen maken met name met deze Film Talent Award Brabant. Het initiatief is zeer positief ontvangen door filmdocenten van St. Joost School of Arts & Design (Avans, Breda), Fontys Hogeschool voor Journalistiek (Eindhoven), Dutch Filmers Academy (Eindhoven) en Sint Lucas (Eindhoven).

Klik op onderstaande knop voor meer informatie

Film Talent Award Brabant