Cinema Het Witte Doek

Cinema Het Witte Doek

Sinds 2005 is Filmliga Deurne actief met het vertonen van films. De start vond plaats in het Gerardushuis. Na enkele jaren verhuisde de Filmliga voor een korte periode naar het Cultuurcentrum Deurne (CCD). Nadat de samenwerking tussen de Filmliga en het Cultuurcentrum Deurne vanuit de Filmliga was stopgezet zijn er enige tijd geen films vertoond.

Op een gegeven moment kwam de vraag vanuit de Wieger of de Filmliga films wilde gaan vertonen in de Wieger. De Filmliga gaf aan dat ze graag de programmering van de films voor hun rekening wilde nemen maar dat ze deze programmering zagen als tussentijdse activiteit in afwachting van het nieuwe CCD.

De start van Cinema Het Witte Doek in het Cultuurcentrum is afgelopen voorjaar succesvol verlopen. Gemiddeld mochten wij 85 bezoekers per voorstelling verwelkomen. Dit heeft ons gesterkt in onze overtuiging dat in Deurne belangstelling is voor film. Daarom hebben wij besloten het aantal films uit te breiden naar een maal per twee weken, afwisselend op maandag en op zondag. De filmlijnen op maandag en zondag zijn verschillend. Op maandag vertonen wij  de filmhuisfilms zoals u van ons gewend bent: films met een wat zwaarder thema die vaak niet goed aflopen. Voor de zondag hebben wij gekozen voor films met een lichtere aanpak waarbij de kans groot is dat u met een blij gemoed de zaal verlaat.