31-01-2016 Vriendenfilm La Isla Minima26-27-28 augustus 2016

De Nacht van het Witte doek, 25ste editie.

De Nacht is Zilver,

al 25 jaar passie voor film.

Traditiegetrouw openen we het nieuwe seizoen met een film voor sponsoren, relaties, vrijwilligers en Vrienden van het Witte Doek
We willen jullie graag welkom heten op zondagavond 31 januari 2016  In Cultuurcentrum Martien van Doorne,om 20.00 uur bij de film:

La Isla Minima

La isla minima is een sfeervolle en intelligente thriller die maar liefst tien Goya’s in de wacht sleepte (de Spaanse Oscars).

Regisseur Alberto Rodríguez verliet Sevilla na zijn thriller UNIT 7 om zijn nieuwe film in de moerassen van Guadalquivir te filmen. Zijn film ademt de sfeer van True Detective en de films van David Fincher (onder andere Se7en, Gone Girl).

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp in de diepe moeraslanden van Zuid Spanje. Twee politieagenten, die elkaars tegenpolen zijn, vertrekken vanuit Madrid naar de getroffen regio.

Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar onder ogen te komen die al jaren het dorp in de ban houdt.

★★★★ NRC

“Spaanse politiethriller won terecht alle belangrijke filmprijzen”

★★★★ de Volkskrant

“IJzingwekkende spanning, een sterke plot en een scherpe blik op Spanjes recente verleden: vrijwel alles klopt aan La Isla Mínima”

klik hier voor de trailer

Graag vernemen wij via info@nachtvanhetwittedoek.nl met hoeveel personen u komt. Zoals altijd is het mogelijk om één of meerdere introduées mee te brengen. Deze betalen € 6,00 entree (graag gepast betalen!) maar het is ook mogelijk ter plekke alsnog Vriend te worden, dan is de entree ook voor hen gratis.