Cinema Het Witte Doek van start met AMYOp  maandag 25 januari start Cinema Het Witte Doek in het Cultuur Centrum Martien van Doorne

De films beginnen om 19.30 uur, de zaal is om 19.00 uur open, reserveren is niet mogelijk.

 programma:

Maandag 25 januari Amy

Maandag 22 februari Still Alice

Maandag 21 maart Dheepan

 Maandag 25 april 45 years

 Maandag 23 mei Masaan

 Entree: €6.-   5 kaartjes voor € 25,- kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Vrienden van de Nacht van het Witte Doek krijgen een euro korting op de losse kaarten.

reserveren is niet mogelijk, de kaarten zijn niet plaatsgebonden

25-01-`016

Amy, Groot-Brittannië, 2015

Toen Amy Winehouse vier jaar terug op 27-jarige leeftijd overleed aan alcoholvergiftiging was dat schokkend, maar niet onverwacht: de Britse zangeres leefde tenslotte een behoorlijk zelfdestructief bestaan.

De archiefbeelden vertellen een bekend, maar daarom niet minder ontluisterend verhaal. We zien Amy opgroeien tot een zelfbewuste zangeres die geen blad voor de mond neemt. Maar in de tweede helft van de documentaire zien we de zangeres afglijden door een fatale combinatie van drugverslaving, drankmisbruik en boulimia, terwijl de direct betrokkenen niet kunnen of willen ingrijpen.

Amy  raakte in een diep dal van drugs en depressie.

De regisseur neemt genoeg tijd in de documentaire voor het talent dat Amy Winehouse in de eerste plaats beroemd maakte: haar dijk van een stem en haar talent om sterke songs te schrijven. Ontluisterend zijn dan weer de beelden van haar rampzalige laatste optreden, wanneer de frêle Amy als een dronken en halfdood vogeltje over het podium waggelt.

klik hier voor de trailer