Wijzigingen Programmering 

Voor donderdag 26 augustus zijn dat:

  • Op donderdagavond 26 augustus wordt het nagesprek na de docu-film “Het Celibaat” met regisseur Daan Jongbloed en kloosterling Martin van Moorsel geleid door Nelly van Rijt, oud hoofdredacteur van Weekblad voor Deurne.

 

  • Voor de film “Ready or not” op donderdagavond 26 augustus is er bij OJC De Roos een optreden van zanger/gitarist Niels Duffhues. Niels komt uit Den Bosch en is multi-instrumentalist, filmmaker en artiest; hij speelde eerder onder andere in The Gathering en U-Charger en heeft al een jarenlange carrière achter de rug.

Voor vrijdag 27 augustus zijn dat:

  • De openingsact met prijsuitreiking Deurne’s Got Talent is verplaatst van de vrijdagavond naar de zondagmiddag om 13.30 uur. Daniel Stosics zal een originele dans-act presenteren en de winnaars bekend maken.

 

  • De opening van het festival op vrijdagavond 27 augustus, na het optreden van Bandeville, wordt gedaan door wethouder Marinus Biemans en Willy Koppens, voorzitter van Stichting Het Witte Doek. Zij kondigen de hoofdfilm “Knives Out” op de markt aan om 21.15 uur. De film wordt ingeleid met een uniek solo optreden van saxofonist Mario van Ooij, die het nummer “Sweet Virginia” van The Rolling Stones speelt. Met een knipoog naar de muziek uit de film.

 

  • Op vrijdagavond 27 augustus gedurende de première van “Pareltjes uit de geschiedenis van Deurne” schildert kunstenaar Han Nooijen uit Deurne ter plaatse op doek om de sfeer vast te leggen op het plein van Restaurant Dinghuis/Kasteel.

 

  • Op vrijdagavond wordt de discussie na de docu-film “Het paradijs op aarde begint in Nederland” geleid door Erwin Bouwmans , docent transitiekunde aan Hogeschool HAS Den Bosch samen met Mat Schatorjé, energie adviseur.

Voor zaterdag 28 augustus is dat:

  • Bij De Hoeksteen/Fiane in St Jozefparchie wordt zaterdagavond 28 augustus (gratis) koffie/thee aangeboden en geregeld door Bergopwaarts en BijDeHand onder leiding van Bart Gordijn. Voor de film “De Liefhebbers” zingt de groep “Ut is wá” een aantal speciaal geschreven en ingestudeerde nummers, onder andere een lied over 100 jaar St. Jozefparochie.

Voor zondag 29 augustus is dat:

  • Prijsuitreiking Deurne’s Got Talent om 13.30 uur op de Markt. Daniel Stosics zal een originele dans-act presenteren en de winnaars bekend maken.