Nacht van het Witte Doek en coronaOm alles ordelijk en binnen de corona regels te laten verlopen heeft Nacht van het Witte Doek besloten een 100 % buiten festival te organiseren met een beperking van het aantal bezoekers en heeft daarvoor de volgende maatregelen genomen:

  • Op het evenementen-terras van de Markt, Martinetplein en Dinghuis kunnen gasten van de Nacht van het Witte Doek kijken naar de films op het grote scherm vanuit een aantal geplaatste tafels/stoelen, die direct gericht staan naar het scherm. Op deze tafels liggen in te vullen corona check formulieren, die door vrijwilligers voor het begin van de film worden opgehaald.

 

  • Op de plaatsen, waar geen enkele horeca in de buurt  is, zoals Hub van Doornepark, het Tuinpadpark en De Binnentuin van De Hoeksteen plaatst Nacht van het Witte Doek uitsluitend eigen klapstoelen op 1,5 meter per “huishouden van meestal 2 personen”. Vrijwilligers van het festival begeleiden de gasten en doen een corona-check. Daar is plaats voor ca 100 bezoekers. Bezoekers worden via een looproute naar statafels begeleid waar de formulieren liggen om  Coronacheckgegevens in te kunnen vullen..

 

  • Op de andere film locaties plaatst het festival een beperkt aantal extra klapstoelen. Het gaat om OJC De Roos (ca 50 plaatsen), De Ossenbeemd (ca 100 plaatsen), De Wieger (ca 90 plaatsen) en Bijzonder Brabants (ca 130 plaatsen).
  • Op alle filmlocaties geldt VOL=VOL; de toegang is gratis, maar vanwege de geldende regels is het aantal bezoekers beperkt. Kom opdus op tijd, blijven staan of  het meebrengen van eigen stoelen is niet toegestaan.