Pré-filmfestival zomerprogramma de WiegerIn augustus staat de tuin van Museum De Wieger nadrukkelijk in het teken van FILM. Op de zaterdagavonden van 5 en 12 augustus zal een pré-festival programma plaatsvinden met op beide avonden een film. Voor deze films zal een Vriendenprijs worden gevraagd van €8,00.

“Las Bestias”

Datum: zaterdag 5 augustus 2023
Locatie: Tuin van museum De Wieger
Aanvang: 21:30 uur
Lengte: 137 minuten
Jaar: 2022
Land: Spanje / Frankrijk
Regisseur: Rodrigo Sorogoyen
Tickets: Online kassa De Wieger

 

In “Las Bestias” beoefenen Antoine en Olga ecologisch verantwoorde landbouw en restaureren verlaten huizen om de verdere leegloop van het platteland in een strek in noord-west Spanje te voorkomen. Alles zou idyllisch moeten zijn, ware het niet dat zij zich verzetten tegen een windturbineproject dat een ernstig conflict met de buren veroorzaakt en de spanning hoog doet oplopen. Hoe prachtig het landschap er ook is, Las Bestias schetst geen fraai beeld van het Spaanse platteland. De droom van een simpel bestaan in de natuur spat volledig uiteen, in een knappe zinderende thriller die ondanks alles geen monsters kent maar vechters en verliezers. De film is gebaseerd op een waar gebeurd drama met een Nederlands echtpaar.

“Good Luck To You Leo Grande”

Datum: zaterdag 12 augustus 2023
Locatie: Tuin van museum De Wieger
Aanvang: 21:30 uur
Lengte: 137 minuten
Jaar: 2022
Land: Verenigd Koninkrijk
Regisseur: Sophie Hyde
Tickets: Online kassa De Wieger

 

Een vrouw van tegen de zestig die enkel obligate seks kende met haar inmiddels overleden man, wil nu wel eens weten wat klaarkomen is. Ze spreekt daarom af in een hotel met de galante gigolo Leo Grande, die haar zoon had kunnen zijn. Lichtvoetig, over gelijkwaardigheid, (voor)oordelen, intimiteit, schaamte en je durven laten gaan.