Nieuwtjes



Cinema Het Witte Doek sluit seizoen 2023/24 af met een ochtendfilm, de Nederlandse komedie “Neem me mee”.
 
Thijs heeft een busje gekocht en biedt een vakantiereis naar Frankrijk voor senioren aan. Hij denkt gemakkelijk geld te kunnen verdienen omdat ouderen toch “snel tevreden zijn”. Maar dat pakt anders uit. Zijn 6 passagiers genieten volop. Zij delen geheimen, steunen elkaar en stappen buiten hun comfortzone. Een reis vol levenslessen voor Thijs, maar ook voor de senioren, want je bent nooit te oud voor nieuwe ervaringen.
 
Komische roadmovie met ontroerende en troostrijke momenten, onder regie van Will Koopman
(Gooische vrouwen, Oogappels) en gespeeld door een Nederlandse topcast met o.a. Kees Hulst, Olga Zuiderhoek, Jeroen Krabbé en Renée Soutendijk.
De film behaalde in januari jl. de Gouden Film-status vanwege 100.000 bezoekers.

Locatie: CCD kleine zaal
Aanvang: 10:00 uur
Lengte: 104 minuten
Jaar: 2023
Land: Nederland
Tickets: Online kassa CCD

 
 
Film winnende Award op tv bij NTR
 
De winnende film van Martijn Welles “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” wordt bij de NTR uitgezonden op tv. Hij won in augustus vorig jaar bij het filmfestival Nacht van het Witte Doek één van de twee Awards voor beste Brabantse afstudeerfilm. De uitzending staat gepland voor zondag 28 april.
 
 

Kinderprogramma Nacht van Witte Doek in ontwikkeling
 
De voorbereidingen voor het kinderprogramma tijdens het filmfestival verlopen veel belovend. We hebben inmiddels een aantal mooie films geselecteerd, waarvoor we licenties gaan aanvragen, zoals voor Super Mario Bros, Spiderman, Juf Roos, Juf Braaksel en Ron’s Gone Wrong. Op zondagmiddag komt er weer een stretchtent op de markt, zodat bij warm weer en bij regen de films gewoon vertoond kunnen worden. Verder gaat Museum De Wieger op zaterdagmiddag een creatieve workshop geven op de markt en Hightech Helmond De Peel organiseert op zondagmiddag een techniek-doe plein op het Anna Terruweplein. Aan het plein vertonen we bij Modewinkel DwarzKidz de film ‘Ron’s Gone Wrong’ met veel fantastische robot techniek. Theatergroep Wizzel zal in de straten als filmhelden rondlopen en met kinderen op de foto gaan. Dankzij een groot aantal centrum ondernemers kunnen we dit mooie programma neerzetten.

 
 

 

Prefestival programma mooie aanloop naar festival weekend
 
Allereerst hebben we twee zomerfilms in de tuin van Museum De Wieger op 3 en 10 augustus (de enige films met reservering en entree) en de vriendenfilm op 17 augustus voor onze relaties als opening van het festival.
Voor de tweede keer al weer hebben we een FilmPubQuiz in Gastrobar Jut&Jul, dit jaar op donderdag 8 augustus. Nieuw is dit jaar een making of van de regionale film “De Burgemeestersmoord” op donderdag 22 augustus in De Moost in Neerkant. Heidi Geven opent de avond met een gesproken column over de heftige maanden van de bevrijding in augustus/september 1944. Daarna komen er fragmenten uit de film op het doek afgewisseld met interviews met acteurs en makers. De PeelPioniers tekenen voor dit ambitieuze project. De film gaat in première in Someren op 20 september en daarna volgen er nog vertoningen in Asten, Someren en de regio.
In het prefestival programma dit jaar een film in het nieuwe TuinPadPark aan de Hogeweg. Het nieuwe park zal begin juli zijn ingericht en geschikt voor kleine activiteiten. Wij gaan op vrijdag 16 augustus een horror film vertonen in het park. Dit jaar kunnen de horror-liefhebbers in Deurne dus terecht in deze nieuwe groene parel in het centrum.

 
 

Hoofdsponsoren als regisseurs in actie voor 33-ste festival
 
Onze hoofdsponsoren (in de nieuwe arrangementen regisseurs genoemd) maken zich al op voor de 33-ste editie. Spiegel crossmedia communicatie heeft het nieuwe ontwerp voor de poster en alle vormgeving al klaar; er wordt ingezet op het thema “Dompel je onder in ……”. Van de Mortel, Uitgerust in slaapcomfort stelt haar winkel beschikbaar voor de vertoning op zaterdag 24 augustus 19.00 uur van de film “Sweet Dreams” (openingsfilm en Gouden Kalf winnaar Nederlands Filmfestival). Smood geeft een extra financiële impuls voor de Film Talent Award Brabant en Alertshop gaat haar sponsorschap spreiden over Quispel en Alertshop.

 
 

 

Lekker film kijken in de meivakantie in De Cacaofabriek
 
Van zaterdag 20 april tot en met zondag 5 mei draait De Cacaofabriek dagelijks de allerleukste kinderfilms. Voor €9,50 geniet je met het hele gezin van een film met een glaasje fris en chips. Een uurtje voor aanvang van de film kun je kleuren, knutselen en spelletjes spelen in de foyer.

Op het programma staan vier films met dieren in de hoofdrol. Een heerlijke beestenboel dus! Ga mee op de spannende reis van de dappere Beloega Katak of geniet van het hartverwarmende verhaal over de moedige, maar onhandige éénvleugelige vlinder Patrick. Kruip op het puntje van je bioscoopstoel tijdens Lassie of Kung Fu Panda. Deze oude bekenden zijn terug in de bioscoop en komen in actie! Lassie gaat met zijn vrienden aan de slag om de vermissing van honden in het dorp uit te zoeken. De onwaarschijnlijke kungfumeester Po ontdekt in dit hilarische nieuwe deel van de Kung Fu-panda-reeks zijn nieuwe roeping.

Zien we jou terug tijdens het KinderFilmFestival in De Cacaofabriek?
Meer info en tickets vind je via De Cacaofabriek
 

 
 

Programma Filmfestival in de maak

Inmiddels zijn de eerste afspraken voor de programmering gemaakt.
Twan Arts, docent van de Fontys-minor Filmeducatie in Eindhoven, komt een filmcollege verzorgen op zondagochtend 25 augustus in het CCD.
Het wordt een Masterclass filmanalyse, een must voor de filmliefhebbers.De eerste inzendingen voor de Film Talent Award Brabant zijn binnen. Mike Weerts (acteur) gaat de winnende Awards uitreiken en verzorgt een Q&A na de film “ De Vuurlinie”.
Als speciale gast introduceert hij Marco Kroon, wiens boek de basis is van deze film.  De Awarduitreiking en de vertoning van De Vuurlinie zijn gepland op zaterdagmiddag 24 augustus.De documentaire “Dorp zonder school” vertonen we op zondagmiddag 25 augustus. Deze documentaire is geproduceerd door D2D Media van Daan Willekens.
Deze documentaire van regisseur Ellis Smulders vertelt het verhaal van basisschool De Driehoek in Griendtsveen. De week na het festival komt deze documentaire op tv bij BNN/Vara.
De documentaire wordt al in juli voor een beperkt publiek uit Griendtsveen vertoond.

 
 

Samenwerking met FilmHub ZuidOp woensdag 17 april nemen twee vrijwilligers van Nacht van het Witte Doek als jurylid deel aan de vertoning van de films, die leerlingen van IVOD-Deurne, Willibrord Gymnasium en Varendonck College hebben gemaakt.
De vertoning is in De Ruchte in Someren. Een selectie van deze films wordt voor het grote publiek vertoond op vrijdagavond 23 augustus op ons festival  in het Cultuurcentrum. Het scholenproject is een initiatief van FilmHub Zuid.

 
 

Filosofilm in De Cacaofabriek

Filosofilm is terug! Deze cursus van Dr. Rob van Gerwen gaat over net wat meer dan het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw?

Op 11 maart vindt de derde cursus in de reeks plaats. Deze gaat over de film Meek’s Cutoff, een film waarin drie families die onder leiding van Stephen Meek over het Cascadegebergte trekken. Dr. Rob van Gerwen gaat bij deze film met het publiek in gesprek over het onderwerp: ‘Wat ligt er eigenlijk in het Westen?’.

Meer info en tickets vind je via De Cacaofabriek

 
 

Extra randprogramma bij films thema duurzaamheid

Met financiële steun van Rabobank Peelland Zuid kunnen we tijdens het festival een extra randprogramma aanbieden bij enkele films, die verband houden met de thema’s duurzaam wonen, energie en voedsel voorziening. Op dit moment staan we pas aan het begin van onze filmprogrammering. In een randprogramma gaan we met groepen/organisaties, die in Deurne ook actief zijn op dit thema in gesprek.

 
 

Lionsclub Deurne steunt Film Talent Award Brabant

Dit jaar kan Nacht van het Witte Doek de vertoning en uitreiking van de twee Awards voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar extra glans geven dankzij een bijdrage uit de opbrengst van de Castle Rally in mei.
Inmiddels is bekend, dat acteur Mike Weerts (Bende van Oss en De Vuurlinie) de Awards komt uitreiken en tegelijk een Q&A verzorgt na de film De Vuurlinie.
Eefke Boelhouwers gaat de hele vertoning en uitreiking presenteren.
Verder is regisseur Andre van Duren toegetreden tot de vakjury naast Frank van Osch en Maudy van Bree.
Het belooft een sterk programma te worden. De eerste inzending (een afstudeerfilm van de Dutch Filmers Academy Eindhoven) is al binnen.