NieuwtjesExtra randprogramma bij films thema duurzaamheid

Met financiële steun van Rabobank Peelland Zuid kunnen we tijdens het festival een extra randprogramma aanbieden bij enkele films, die verband houden met de thema’s duurzaam wonen, energie en voedsel voorziening. Op dit moment staan we pas aan het begin van onze filmprogrammering. In een randprogramma gaan we met groepen/organisaties, die in Deurne ook actief zijn op dit thema in gesprek.

Lionsclub Deurne steunt Film Talent Award Brabant

Dit jaar kan Nacht van het Witte Doek de vertoning en uitreiking van de twee Awards voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar extra glans geven dankzij een bijdrage uit de opbrengst van de Castle Rally in mei.
Inmiddels is bekend, dat acteur Mike Weerts (Bende van Oss en De Vuurlinie) de Awards komt uitreiken en tegelijk een Q&A verzorgt na de film De Vuurlinie.
Eefke Boelhouwers gaat de hele vertoning en uitreiking presenteren.
Verder is regisseur Andre van Duren toegetreden tot de vakjury naast Frank van Osch en Maudy van Bree.
Het belooft een sterk programma te worden. De eerste inzending (een afstudeerfilm van de Dutch Filmers Academy Eindhoven) is al binnen.

Druk bezochte Vriendenavond in CCD

Op vrijdagavond 19 januari hebben we 150 vrienden, sponsoren, vrijwilligers en relaties mogen ontvangen in de grote zaal van CCD. Na de presentatie van de eerste plannen festival 2024 hebben we kunnen genieten van een aanstekelijke lichtvoetige komedie “Une Annee Dificile”. Deze avond is voor ons het startsein van de 33-ste editie op 23/24/25 augustus. Vanaf nu gaan we weer met alle partners en sponsoren contact leggen om onze plannen te kunnen realiseren. Met Spiegel hebben we een nieuw ontwerp voor onze sponspor arrangementen. Twee subsidienten hebben al akkoord gegeven voor editie 2024: Gemeente Deurne (Grootschalige Evenementen Subsidie) en Stichting Evenementen Deurne.