Geslaagde Award Beste Brabantse afstudeerfilm van het jaarTijdens de Nacht van het Witte Doek werd zaterdag in Deurne voor de eerste keer de Film Talent Award Brabant uitgereikt aan jong aanstormend filmtalent uit onze provincie. Ongeveer 185 bezoekers zagen in de grote zaal van het Cultuurcentrum hoe de Awards door actrice Monic Hendrickx werden overhandigd aan Ruben Groetelaars voor zijn film ‘Wat Thuis Thuis Maakt’ en aan Lisette Vlassak voor haar film ‘Cocon’.

Wethouder voor cultuur, Willy van den Berg reikte de publieksprijs uit aan Anne van Bree voor haar film ‘More Than A Wall’.

Zes films genomineerd
In totaal waren er voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar zes films genomineerd door een vakjury, bestaande uit Maudy van Bree en Frank van Osch. De inzendingen waren afkomstig van vijf filmopleidingen, waarbij als voorwaarde werd gesteld dat de regisseurs in 2021 of 2022 moeten zijn afgestudeerd aan een Brabantse filmopleiding of zelf uit Brabant afkomstig zijn en elders afgestudeerd zijn.

Geldbedrag
Stichting Het Witte Doek in Deurne wil met de jaarlijkse uitreiking van de Film Talent Award Brabant (FTAB) jong filmtalent stimuleren. Beide Awards bestaan uit een geldbedrag van 1.000 euro plus vertoning in Brabantse filmhuizen. Met de publieksprijs was 500 euro te verdienen.

Monic Hendrickx
Tijdens de Film Talent Award Brabant werden de zes genomineerde films vertoond en waren er bijdragen van regisseur Cindy Jansen van de film Prince of Muck, filmjournalist Kevin Toma en vakjurylid Maudy van Bree. Daarnaast kwamen ook de jonge makers van de films zelf aan het woord. Monic Hendrickx was zeer enthousiast over het evenement en de kwaliteit van de creaties van de filmstudenten. De organisatie laat weten dat de eerste editie daarmee een succes is en in 2023 goede basis zal zijn voor een tweede versie.

Foto: Harold van der Burgt – Deurne Media Groep