zaterdag 26 augustus

Straattekenen 

 

Op zaterdag middag van 12.00 tot 16.00 uur organiseert De Nacht voor kinderen straattekenen met stoepkrijt op De Wolfsberg. Opgeven vooraf is niet nodig. Er zijn leuke prijzen te winnen en een vakkundige jury o.l.v. Jeanne Melief zal de kunstwerken beoordelen. De winnaars worden om 16.00 bekend gemaakt op de Wolfsberg.
>br>

Kleurplaten
De Deurnese illustrator Henk Kneepkens tekende in het kader van Muziekjaar Deurne een mooie afbeelding om in te kleuren. Kleurplaten zijn vanaf 22 april op diverse locaties in Deurne verkrijgbaar en ook op de zaterdag tijdens de NVHWD op De Wolfsberg. Prijsuitreiking op Markt Groen Deurne.

Kleur je mee? Er zijn leuke prijzen te winnen. De prijsuitreiking hiervan is op 10 september tijdens de Markt Groen Deurne bij de Ossenbeemd.

De Nacht draait door

 

 

Op zaterdagmiddag van 16.30 uur tot 18.30 uur vindt de derde editie van “De Nacht draait door” plaats in het Cultuur Centrum.
Interviews met interessante lokale en regionale film-mensen, die betrokken zijn bij het festival. Dit jaar onder andere Daan Willekens (maker van The Gamechangers) en Wiek Lenssen (scenario/regie van docu-film “Portretten in De Peel”). De talentvolle Chanel van der Veen zingt voor het publiek. Verrassingen aan de interviewtafel zijn eerder regel dan uitzondering.

Lion        (Besloten vertoning voor vrienden en relaties)

 

 

Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang in de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Zij weten zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit.
Als hij bijna dertig is, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden…

Sunrise: A Song of two Humans

 

F.W. Murnau werd door William Fox, met de belofte van volledige artistieke vrijheid en onbeperkte fondsen, uitgenodigd om naar Amerika te komen. Hij maakte daar Sunrise op de kentering van twee tijdperken: de film representeert zowel de stomme film op zijn hoogtepunt van poëtische verfijning als de geluidsfilm in de kinderschoenen. Fox gaf Murnau alle tijd en ruimte om een film geheel naar eigen inzien te maken en Sunrise werd dan ook geproduceerd zonder enige bemoeienis van de studio. Sunrise: een laatste zwierige zwaai in een medium dat op dat moment een verbazingwekkende rijkheid van expressie bereikt had. Het was de zwanenzang van het tijdperk. Voor Fox was het een geslaagd waagstuk.

The Basement (In de Kelders van de Hermitage)

null

The Basement (De Kelder) is een installatie van Erik van Lieshout (1968, Deurne), gemaakt in 2014 voor Manifesta 10 in de Hermitage in St. Petersburg, Rusland. Onderdeel van de installatie is een 17 minuten durende film. Deze film volgt de transformatie van het verblijf van de katten onder de Hermitage. Al zo’n 200 jaar verblijven deze ongebruikelijke wachters onder het museum, door muizen en ratten te vangen beschermen ze de kunst. Erik van Lieshout reflecteert, op eigen wijze, op de sociaal politieke aspecten van het museum en de Russische geschiedenis. Ook de actuele politieke context waarin hij werkt komt naar voren, bijvoorbeeld de gevangenneming van de protest punkgroep Pussy Riot. Zoals gebruikelijk in zijn provocatieve en humoristische werk is Erik van Lieshout er zelf ook onderdeel van.

Moonlight

 

In deze film volgen we in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Moonlight won dit jaar de Oscar voor beste film.

Toni Erdmann

 

Zakenvrouw Ines werkt bij een groot Duits bedrijf gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde en is er eigenlijk geen ruimte voor spontane gebeurtenissen. Als haar vader tijdens zijn verblijf vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en blijkt dat het begin van een grote omwenteling. Haar ergerlijke vader zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een nieuw personage aan haar dagelijkse routine te introduceren: de grappige Toni Erdmann. Genomineerd voor de Oscar Beste buitenlandse film.

Rogue One: A Star Wars Story

 

In een tijd van conflict vormt zich een groep van onwaarschijnlijke helden, om de plannen voor de Death Star te stelen, het ultieme massavernietigingswapen van het Keizerrijk. Deze sleutelgebeurtenis in de Star Wars tijdlijn brengt gewone mensen samen, die de keuze maken om uitzonderlijke dingen te doen, en daardoor deel worden van iets belangrijkers dan henzelf.

Florence Foster Jenkins

 

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. Fantastische vertolkingen van Meryl Streep en Hugh Grant.

Deadpool

 

Hij is geen superheld, maar een antiheld: It’s Deadpool! Deadpool vertelt het Marvel Comic’s verhaal van Wade Wilson, voormalig lid van de Special Forces en nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor zwarte humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Demain Tout Commence

 

Samuel leidt een zorgeloos leven in het zonnige zuiden van Frankrijk, hier geniet hij van het leven met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.
Tot Kristin, een van zijn oude veroveringen, langskomt en het verhaal vertelt dat hij de vader is van Gloria, haar baby. Wanneer Kristin de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om Gloria herenigen met haar moeder, helaas zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel aan het werk gaat als stuntman. Hier ontpopt hij zich als een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo, op dit moment duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Unknown Brood  

Op 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt, is net zo extravagant als geleefd leven. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden, de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli 2001 kwamen die twee paden samen.

Trainspotting 1 

Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton, die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie, in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.

Trainspotting 2 

Twintig jaren zijn verstreken. Er is veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar wachten ze op hem: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller), en Begbie (Robert Carlyle).

A Street Cat Named Bob 

Gebaseerd op het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de straatmuzikant James Bowen. Na een moeilijke jeugd heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf.