Welkom bij De Camino op het Witte Doek…

Het evenement Camino op het Witte Doek is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Een heerlijke avond film kijken, tappas eten, een wijntje drinken en wandelen. En indirect ook nog sponsor zijn van het filmfestival De Nacht van het Witte Doek? Te mooi om waar te zijn maar toch echt mogelijk als u hier intekent voor deelname aan deze unieke avond. Het deelnamebedrag is € 25,– per persoon.

 

Oprichters organiseren bijzondere filmavond in het jubileumjaar Nacht van het Witte Doek

 

In het jubileumweekend van de Nacht van het Witte Doek zal een bijzondere filmavond worden toegevoegd. Op donderdag 25 augustus namelijk wordt op vijf locaties “The Way” vertoond, een prachtige film uit 2011 van Emilio Estevez over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Een tocht die ondernomen wordt door Tom (Martin Sheen) vanaf Saint Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën. Oftewel de St. Jacobsroute.

 

 

 

 

Aan het begin van de avond starten  maximaal 80 filmliefhebbers, verdeeld over vier groepen, met hun eigen camino. Ze wandelen van de ene naar de andere locatie en kijken telkens naar een deel van de film. Uiteindelijk komen alle groepen samen in de Willibrorduskerk, zoals ook de tocht voor de echte pelgrims eindigt in de Kathedraal van Santiago de Compostella. In de kerk aan de Markt wordt  dan gezamenlijk het laatste deel van de film bekeken. Elke groep heeft een persoonlijk begeleider en op alle locaties worden de “pelgrims” gastvrij ontvangen met een drankje en een hapje.

 

Dit evenement is het idee van en wordt georganiseerd door de oprichters van De Nacht van het Witte Doek. Op de uitnodiging van Stichting Het Witte Doek om aan dit jubileumjaar bij te dragen werd door de Deurnenaren die in 1992 aan de wieg stonden van de allereerste Nacht, met veel enthousiasme gereageerd. Na een serieuze brainstorm werd het idee van deze “Deurnese Camino” geboren.

 

Ofschoon Het Witte Doek er zich met trots op laat voorstaan dat het een gratis toegankelijk festival is, wil de organisatie voor deze ene avond een uitzondering maken. En niet zonder reden. Van de deelnemers aan deze bijzondere camino wordt bij inschrijving een bedrag van €25,- per persoon gevraagd. Daarvoor krijgt men niet alleen avondvullende film (120 minuten) voorgeschoteld; op de vijf locaties wordt tevens een drankje en een hapje aangeboden. Het bedrag dat na aftrek van kosten resteert, komt volledig ten goede aan Stichting Het Witte Doek.

 

Filmliefhebbers die willen deelnemen aan deze bijzondere filmactiviteit worden van harte uitgenodigd zich aan te melden en hieronder het intekenformulier in te vullen.

 

We houden het op 80 deelnemers, dus wees er snel bij! Wil je alvast een voorproefje van “The Way”, bekijk dan de trailer.

 

Donderdag 25 augustus. Ontvangst 19:45 uur, aanvang 20:00 uur. Einde omstreeks 24:00 uur.

 

De organisatie: Hans van Eijk, Peter Vincent, Theo Albers, Maarten van Hout, Henry van den Berkmortel, Appie Louwers, Theo Hikspoors en Jan van den Heuvel. Tevens mede-oprichters van De Nacht van het Witte Doek.