Festival 2022Na het buitenfestival van 2021 is de 31-ste editie van 2022 weer een ouderwetse binnen-buiten festival geweest.
Met ca 3500 bezoekers, mooi weer en totaal ca 25 films, veel cultureel randprogramma en een boerenstreeckmarkt is het een zeer geslaagde editie geworden.
Hoogtepunten waren de topfilms op de markt No Time To Die (James Bond) en West Side Story en de komst van de Gouden Kalf beste regie 2021 Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden met hun film “Kom hier dat ik U kus”.

De programmering bij Museum De Wieger stond in het teken van de lopende expositie “Vrouwenpalet 1900-1950, haar kunst, haar verhaal”.

Het Thema “De Nacht Verlicht” kreeg aandacht met een Lightpainting show, het kinderprogramma “Spelen met Licht” en totaal 18 verlichte big bags met de letters van het thema. Muziek volop en op verschillende plaatsen inleidingen en discussies met regisseurs en experts.

Speciale aandacht was er voor de eerste uitreiking van twee Film Talent Award Brabant (FTAB) voor de twee beste Brabantse afstudeerfilms van het jaar. Met bijdragen van Monic Hendrickx, Kevin Toma, Cindy Jansen, Maudy van Bree en Frank van Osch.