programma cinema voorjaar 2021

Grote Zaal
Cultuurcentrum Martien van Doorne
Martinetplein 1 Deurne

Woensdag aanvang 10.00 uur
Overige dagen aanvang 19.30 uur

Het CCD hanteert de geldende coronaregels, zie www.ccdeurne.nl.
Entree € 9,00, mogelijk aanpassing bij verruiming van de coronaregels.
Vrienden van Het Witte Doek € 1,00 korting.

Kaartjes alleen via reservering op www.ccdeurne.nl.
Geen verkoop aan de zaal.

Maandag 4 januari Les Misérables Geannuleerd
Zondag 17 januari Madre Geannuleerd
Woensdag 20 januari Fisherman’s Friends Geannuleerd
Zondag 31 januari Vriendenfilm Geannuleerd
Maandag 8 februari Instinct Geannuleerd
Zondag 21 februari La Vérité Geannuleerd
Woensdag 24 februari Judy Geannuleerd
Maandag 8 maart 1917 Geannuleerd
Woensdag 17 maart De Beentjes van Sint-Hildegard Geannuleerd
Zondag 28 maart Leave no Trace Geannuleerd
Maandag 12 april Un Fils Geannuleerd
Woensdag 21 april Au Nom de la Terre Geannuleerd
Zondag 25 april Deux Geannuleerd

Les Misérables

maandag 4 januari, geannuleerd wegens corona

Op de eerste dag van politie-inspecteur Ruiz in de Parijse achterstandswijk Montfermeil gaat het gelijk goed mis wanneer de politie te snel een rubber kogel afvuurt op een vermeende dief.

Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre laat zien hoe makkelijk de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen. Bewoners en politie zijn tot elkaar veroordeeld. Speelfilmdebuut van de in Mali geboren Ly, die de film deels baseerde op zijn eigen ervaringen.

Madre

zondag 17 januari, geannuleerd wegens corona

Tien jaar geleden heeft de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst gesproken tijdens een verontrustend telefoontje. Haar kind was verdwaald en helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader, haar ex. Als Elena haar leven weer heeft opgepakt komt zij op een dag de Franse tiener Jean tegen, die haar sterk doet denken aan haar zoon.

Regisseur Sorogoyen gebruikte zijn gelauwerde minithriller uit 2017 integraal als beginscene voor zijn nieuwe speelfilm. Een meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties.

Fisherman’s Friends

woensdag 20 januari, geannuleerd wegens corona

Muziekproducent Danny wordt door zijn vrienden na een vrijgezellenfeestje achtergelaten in Port Isaac, Noord-Cornwall. Hij raakt in de ban van het lokale zeemanskoor. Het hoofdkantoor in Londen is niet meteen onder de indruk van de shanties.

Feelgoodkomedie, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland binnenkwam in 2010.

Vriendenfilm, titel volgt

zondag 31 januari, geannuleerd wegens corona

Instinct

maandag 8 februari, geannuleerd wegens corona

De ervaren psycholoog Nicoline (Carice van Houten) gaat werken in een tbs-kliniek. Zij mag bepalen of Idris, die behandeld wordt voor ‘seksuele delicten met een extreem gewelddadig karakter’, met onbegeleid verlof mag of niet. De professioneel ogende Nicoline blijkt ook minder rationele kanten te hebben.

Actrice Halina Reijn debuteert sterk als regisseur met dit eigenzinnig psychologisch drama. Eerste film van het door Reijn en Van Houten opgerichte productiebedrijf Man Up.

La Vérité

zondag 21 februari, geannuleerd wegens corona

Dochter Lumir (Juliette Binoche) komt met haar Amerikaanse man Hank (Ethan Hawke) even terug naar Parijs voor de publicatie van de memoires van haar moeder, filmdiva Fabienne Dangeville (Catherine Deneuve). Zij ontdekt dat de autobiografie van haar moeder vol staat met leugens, ondanks de titel La vérité.

De Japanse grootmeester Kore-eda (Like Father Like Son, Shoplifters) beschikte over een topcast voor zijn eerste internationale film. Een zowel grappig als bijtend portret van een gebroken gezin, waarin niet alleen actrice Fabienne een rol speelt.

Judy

woensdag 24 februari, geannuleerd wegens corona

Het is 1968. actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969) treedt avond na avond op in een Londense nachtclub. Via flashbacks krijgen wij inzicht in haar tragisch verlopen leven. Als piepjong meisje werd zij al onderworpen aan een genadeloos showbizzregime.

Biografische melodrama waarin hoofdrolspeelster en Oscarwinnaar Renée Zellweger razend knap laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt.

1917

maandag 8 maart, geannuleerd wegens corona

Tijdens de Eerste Wereldoorlog worden twee Britse soldaten in de Noord-Franse loopgraven op een levensgevaarlijke missie gestuurd. Zij moeten een waarschuwing overbrengen om te voorkomen dat een heel bataljon de volgende ochtend in een valstrik loopt.

Oorlogsthriller die de indruk wekt in één ononderbroken shot te zijn gefilmd. De majestueus gefilmde beelden en het overdonderend geluid brengen de waanzin van de oorlog goed over. Regisseur Mendes baseerde de plot op ervaringen van zijn grootvader.

De Beentjes van Sint-Hildegard

woensdag 17 maart, geannuleerd wegens corona

Ogenschijnlijk zijn veearts Jan (Herman Finkers) en universitair docent Gedda (Johanna Ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Bang om Gedda te confronteren neemt Jan op een dag een drastisch besluit.

Hoofdrolspeler Herman Finkers schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie. De toonzetting is zoals we van hem gewend zijn: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant.

Leave no Trace

zondag 28 maart, geannuleerd wegens corona

Irak-veteraan Will heeft PTSS. Hij heeft zo’n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom in de bossen bij Portland, Oregon, leeft. Tot ze worden ontdekt. De vader-dochterrelatie komt steeds meer onder druk te staan.

Prachtig, subtiel sociaal drama over gemarginaliseerde mensen in de Verenigde Staten. Liefdevol portret van kleine gemeenschappen die zich buiten de grote steden hebben gevormd en waarin mensen alleen maar het beste met elkaar voor hebben. Rust vinden ze hier in de natuur, bij dieren, bij elkaar.

Un Fils

maandag 12 april, geannuleerd wegens corona

Bij een aanslag in Tunesië beschadigt een verdwaalde kogel de lever van de elfjarige Aziz zodanig dat een transplantatie noodzakelijk is. De moderne ouders, Fares en Meriem, drijven in hun zoektocht naar een donor steeds verder uit elkaar.

Psychologische thriller over een heftig relatiedrama dat zich afspeelt in de zomer van 2011, kort na de Jasmijnrevolutie en vóór de moord op Kadhaffi in het naburige chaotische en corrupte Libië.

Au Nom de la Terre

woensdag 21 april, geannuleerd wegens corona

Pierre Jarjeau keert eind jaren zeventig, na een carrière als cowboy in Amerika, terug naar Frankrijk om de boerderij van vader Jacques over te nemen. Zijn bedrijf wordt steeds grootschaliger. Maar langzaam verdwijnt het werkplezier bij Pierre.

Drama over de invloed van de globalisering en commercialisering van de landbouw op een Franse boer en zijn gezin. Regisseur Bergeon maakte een pijnlijk en aangrijpend eerbetoon aan zijn vader Christian, die voor zijn boerenbedrijf vocht tot hij eraan kapotging.

Deux

zondag 25 april, geannuleerd wegens corona

Al jaren wonen Nina en Madeleine tegenover elkaar in twee luxe appartementen in een Frans provincieplaatsje. Zij zijn nu in de zeventig en niemand weet dat ze al lange tijd geliefden zijn. De strijdbare Nina zou dat het liefst rondbazuinen, maar weduwe Madeleine is als moeder bang dat ze haar volwassen kinderen met dat nieuws zal teleurstellen. En dan krijgt Madeleine een beroerte.

Een onvoorspelbaar en allerminst zoet of sentimenteel liefdesverhaal met thrillerachtige trekken van debuterende regisseur Meneghetti. Grandioze hoofdrollen van Barbara Sukowa en Martine Chevallier.