programma cinema najaar 2021

Cultuurcentrum Martien van Doorne
Martinetplein 1 Deurne
Grote Zaal
Coronaregels van toepassing

Belangrijk om te weten:

Kaartjes alleen te bestellen via www.ccdeurne.nl.
Geen verkoop aan de kassa/zaal en ook niet aan de avondkassa. Dit in verband met de veiligheidsrichtlijnen.
– Entree per persoon: € 9,00.
– Entree Vrienden van Het Witte Doek per persoon: € 8,00.
– Kom je met 2 personen? Bestel dan een ticket voor 2.
– Kom je alleen? Bestel dan een enkelticket.
– Filmvertoning: grote zaal. Deze zaal heeft voldoende ruimte en heeft een goed ventilatie-systeem.
– We verzoeken je uiterlijk 15 minuten voorafgaand aan de film aanwezig te zijn.
– Er is geen pauze.
– We volgen alle veiligheidsrichtlijnen.
– Kom niet naar het cultuurcentrum als je ziekteverschijnselen hebt.

Woensdag 8 september Les Misérables 19:30 uur
Woensdag 22 september And then we danced 10:00 uur
Woensdag 6 oktober Adam 19:30 uur
Woensdag 20 oktober Au Nom de la Terre 10:00 uur
Woensdag 3 november Babyteeth 19:30 uur
Woensdag 17 november Leave no Trace 10:00 uur
Woensdag 1 december For Sama GEANNULEERD
Woensdag 15 december Buladó GEANNULEERD

Les Misérables

woensdag 8 september – 19:30 uur

Op de eerste dag van politie-inspecteur Ruiz in de Parijse achterstandswijk Montfermeil gaat het
gelijk goed mis wanneer de politie te snel een rubber kogel afvuurt op een vermeende dief.

Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre. De film laat zien hoe gemakkelijk de vlam in de pan
kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen.
Bewoners en politie zijn tot elkaar veroordeeld. Speelfilmdebuut van de in Mali geboren Ladj Ly, die
de film deels baseerde op zijn eigen ervaringen.

And then we danced

woensdag 22 september – 10:00 uur

Merab uit Tbilisi traint van jongs af aan met danspartner Mary voor een plek bij het traditionele Nationaal Georgisch Dans-ensemble. Kort voor de audities duikt de getalenteerde Irakli op: een nieuwe concurrent die bovendien romantische interesse wekt bij Merab.

Warmbloedige, klassieke liefdesgeschiedenis waarin wordt getraind, gefeest, gewerkt, gedanst, gegeten en geknokt. Merab zoekt zijn eigen weg tussen traditie en moderniteit, tussen strikte discipline en persoonlijke vrijheid.

Adam

woensdag 6 oktober – 19:30 uur

De hoogzwangere Samia klopt in Casablanca aan bij Abla voor onderdak. Abla wil haar eerst niet binnenlaten. Zij heeft het immers al zwaar genoeg als alleenstaande moeder van een achtjarige dochter en uitbater van een broodjeswinkel. Maar uiteindelijk laat ze Samia toch binnen. Eerst in haar huis, dan in haar winkel en tenslotte in haar hart.

Een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap.
Regiedebuut van actrice Touzani, die ook het scenario schreef. Met sterke hoofdrollen, en veel aandacht voor de bijzonder smakelijk ogende gebakjes.

Au Nom de la Terre        

woensdag 20 oktober – 10:00 uur

Pierre Jarjeau keert eind jaren zeventig, na een carrière als cowboy in Amerika, terug naar Frankrijk om de boerderij van vader Jacques over te nemen. Zijn bedrijf wordt steeds grootschaliger. Maar langzaam verdwijnt het werkplezier bij Pierre.

Drama over de invloed van de globalisering en commercialisering van de landbouw op een Franse boer en zijn gezin. Regisseur Edouard Bergeon maakte een pijnlijk en aangrijpend eerbetoon aan zijn vader Christian, die voor zijn boerenbedrijf vocht tot hij eraan kapotging.

Babyteeth

woensdag 3 november – 19:30 uur

Tiener Milla is terminaal ziek. Zij valt voor de onbetrouwbare, maar charmante kruimeldealer Moses. Haar ouders zien dit met lede ogen aan. Omdat zij tegelijkertijd merken dat hun dochter opbloeit, besluiten zij de situatie te accepteren.

Prachtig, aangrijpend maar nooit sentimenteel of voorspelbaar familiedrama, met zowel pijn als humor. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Rita Kalnejais, die ook het scenario schreef.

Leave no Trace

woensdag 17 november – 10:00 uur

Irak-veteraan Will heeft PTSS. Hij heeft zo’n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom in de bossen leeft bij Portland, Oregon. Tot ze worden ontdekt. De vader-dochterrelatie komt steeds meer onder druk te staan.

Prachtig, subtiel sociaal drama over gemarginaliseerde mensen in de Verenigde Staten. Liefdevol portret van kleine gemeenschappen die zich buiten de grote steden hebben gevormd en waarin mensen alleen maar het beste met elkaar voor hebben. Rust vinden ze hier in de natuur, bij dieren, bij elkaar.

For Sama

woensdag 1 december – GEANNULEERD

Journalist Waad al-Kateab ziet het als haar plicht om alles vast te leggen wat er in het belegerde Oost-Aleppo gebeurt. Nooit wendt zij haar camera af. Haar man Hamza is een van de weinige artsen die nog is achtergebleven in het belegerde Oost-Aleppo. Wanneer alle ziekenhuizen zijn vernield, zet hij samen met vrienden een provisorisch hospitaal op. Dan wordt Sama geboren.

Met prijzen overladen documentaire die van binnenuit laat zien hoe Assad, met hulp van Russische bommenwerpers, het verzet in rebellenbolwerk Aleppo probeerde te breken. Al-Kateabs persoonlijke verslag is hartverscheurend. Het begint in 2011, wanneer ze pas achttien jaar is, en eindigt op 21 december 2016, wanneer ze met haar man en pasgeboren dochter Sama gedwongen wordt Aleppo te verlaten.

Buladó

woensdag 15 december – GEANNULEERD

De 11-jarige Kenza woont op het platteland van Curaçao met haar vader en opa. Vader is rationeel en wil dat Kenza Nederlands spreekt, opa is spiritueel en spreekt alleen Papiaments. De jonge Kenza stuitert een beetje tussen beiden heen en weer, maar is vooral erg eenzaam in het verdriet over haar verloren moeder.

Persoonlijke vertelling van regisseur Eché Janga, die steeds de juiste toon weet te treffen en in de jonge Richards een fenomenale hoofdrolspeler heeft. Openingsfilm van NFF2020 en bekroond met het Gouden Kalf voor beste film.