persberichten

augustus 2017

Monic Hendrickx komt zondag voor preview “Penoza”  naar Deurne

Zondagochtend tijdens het filmfestival “Nacht van het Witte Doek” komt Monic Hendrickx speciaal naar Deurne om samen met fans van “Penoza” te kijken naar de eerste aflevering van de nieuwe serie, die op die avond op tv begint. Om 11.30 in de kleine zaal van het Cultuur Centrum Deurne wordt eerst gekeken naar “Penoza” en daarna is er gelegenheid in gesprek te gaan met Monic Hendrickx.

Monic Hendrickx was afgelopen jaar bij het jubileum van De Nacht van het Witte Doek onverwacht verhinderd en beloofde toen dit jaar wel te komen. De zaal heeft een beperkte capaciteit met ca 95 stoelen. Reserveren is niet mogelijk. Vol is vol.

 

Noot voor de redactie: voor meer info: bellen of mailen naar Willy Koppens, tel 0653 620 314 of koppens@wxs.nl

 

 

PERSBERICHT  augustus 2017

 

In het laatste weekend van augustus, van de 25e tot en met de 27e augustus, wordt weer het gratis openlucht filmfestival “De Nacht van het Witte Doek” georganiseerd. Dit jaar zal het festival zijn 26e editie beleven. Het programma staat weer garant voor een kwalitatief goed programma waarbij naast de te vertonen films diverse interessante en aan film gerelateerde activiteiten geprogrammeerd staan, zoals weer het discussie annex interview programma “de Nacht draait door” en de filmquiz . De samenwerking met andere (maatschappelijke-) organisaties in Deurne is wederom opgezocht. Zo wordt in samenwerking met de Lionsclub Deurne op zondagmiddag voor de inwendige mens gezorgd middels het culinair food event “Taste Sensation”. En wordt diezelfde zondagmiddag de finale van “Deurne Got Talent” gepresenteerd. Deze Deurnese versie van de bekende talentenschow is ontstaan uit een samenwerking van de Nacht van Het Witte Doek, LeefDeurne!, Deurne Media Groep (DMG), Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) en koorvereniging Animato ondersteund door de Lionsclub Deurne en DMG. Men wilde graag een vervolg geven aan het succesvolle filmgala van vorig jaar. Deurne’s Got Talent sluit tevens naadloos aan bij het muziekjaar van Deurne “Palet van de Peel”. Niet onbelangrijk om te melden is dat de finale gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder. Verleden jaar heeft hij het filmgala op een geweldige manier gepresenteerd en ook dat mocht een vervolg krijgen. Ook nu weer vallen de opbrengsten ten goede aan stichting “Energy4all”.  Er zijn nog kaarten beschikbaar via de ticketservice van het CCD.

 

Vrijdagavond zal  het festival rond 20:30u geopend worden met in elk geval een spetterend optreden van de Bluegrassband “Margy & van Asten”. Daarna worden bij het vallen van het duister gelijktijdig op drie verschillende locaties films vertoond met als grote publiekstrekker en Oscar-winnaar “La la Land” op de Markt. Bij de Wieger wordt de maatschappelijk betrokken film “Daniel Blake” vertoond en in de kleine zaal van het CCD wordt de bejubelde maar vooral verstilde animatiefilm “The Red Turtle” vertoond. Een wonderschone film welke gemaakt is door de Nederlandse filmregisseur Michael Dudok de Wit.

 

Op zaterdagmiddag om 16:30u wordt er ruimte gemaakt in het Cultuurcentrum voor de derde editie van het discussie en interviewprogramma “de Nacht draait door”met interessante lokale en regionale filmmensen die betrokken zijn bij het filmfestival. Dit jaar met de Eindhovense filmmaker Daan Willekens bekend van de documentaire “Gamechangers”, filmmaker Wiek Lenssen uit Swolgen die in de documentaire “Portretten in de Peel” een ode brengt aan de ruige Peel, Gijs van Schoonhoven, Daphne Broers, Jolanda Tielens en Chanel van der Veen zal een muzikaal optreden verzorgen. Aansluitend kunnen “Vrienden van de Nacht”, sponsoren en relaties gratis naar de besloten voorstelling van Lion. Wie nu nog via de website “Vriend” wordt, kan ook deze film gratis bezoeken. Voor de kinderen is er vanaf 12:00u op de Wolfsberg een straattekenwedstrijd en niemand minder dan Jeanne Melief zal hun kunstwerken beoordelen.

 

Voor de zaterdagavond bestaat er evenals verleden jaar de mogelijkheid om twee films na elkaar te zien doordat in binnenlocaties films worden vertoond die eerder op de avond beginnen. Zo wordt om 19:30u in de st. Willibrorduskerk een stomme film uit 1927 vertoond:”Sunrise: a Song of two Humans”. Deze film was een  van de eerste Oscar winnende films en zal live begeleid worden door organist Gijs van Schoonhoven. Op hetzelfde tijdstip zal in Tamtam een Nederlandse documentaire uit 2016 over het leven van rock-‘n-rollmuzikant en schilder Herman Brood gedraaid worden. In de Roos wordt om 19:00u begonnen met “Trainspotting ” en daarop volgend zal om 21:15u : Trainspotting 2″ op dezelfde locatie worden vertoond.

Vanaf  21:15u worden vervolgens op diverse locaties films vertoond, waaronder “Deadpool” , “Demain Tout Commence”met Omar Sy op de Markt, de Oscar winnende film “Moonlight”in de st. Willibrorduskerk, “Rogue One: a Star Wars Story”, een Amerikaanse sciencefictionfilm en het eerste deel uit de anthologyreeks van de succesvolle Star Wars films en  feelgoodfilm “A streetcat named Bob”in de “Ossenbeemddie regelmatig ruim baan geeft aan een hoop kattenkolder. Voor overige films wordt verwezen naar het programmaboekje en de site van het festival.

 

De zondagmiddag wordt om 12:00u gestart met “Taste Sensation” een bijzonder food-event georganiseerd door Lionsclub Deurne met meer dan twintig koks, cateraars, restaurants, bakkers, ijsmakers, foodspecialiteitenzaken en foodtrucks die hun gezondste en lekkerste gerechten zullen presenteren in de Stationsstraat en op  het Terruweplein. In het CCD wordt om 13:30u begonnen met de middagvullende finale van “Deurne Got Talen”t onder leiding van Jochem van Gelder. Deelnemers zijn leerlingen van basisscholen en scholen voor het Voortgezet Onderwijs in Deurne. Daniel Stosic, bekend van “Holland’s got Talent” zal een gastoptreden doen, evenals Guusje Schuit die meedeed aan het Juniorsongfestival. Om 14:00u begint vervolgens een intelligente en vooral spannende filmquiz in de foyer van het CCD.

Vanaf 13:00u worden er weer tal van kinderfilms vertoond: eerst de “GVR” en later “Sing” op de Markt, “Vaiana” en opvolgend “Fantastic Beasts” in het CCD, “the Minions”in Plein 5, “Nijntje de film” in de Potdeksel  en “The Lion King” bij het Rijtven.

Voor de documentaire-liefhebber wordt op de zondagmiddag in Holten’s Molen “Gamechangers” vertoond, een documentaire van de Eindhovense filmmaker Daan Willekens over de lange weg naar succes van een Eindhovens start-up bedrijf. Binnen bij de Wieger wordt “˜Portretten in de Peel” van filmmaker Wiek Lenssen vertoond.

 

Zie voor een uitgebreid programma en verdere informatie de website www.nachtvanhetwittedoek.nl

 

We wensen iedereen een prachtig festival en graag tot ziens in het laatste weekend van augustus.

===================================================================

 

Noot voor de redactie:

Stichting Het Witte Doek bestaat uit een 40 tal vrijwilligers, die dit jaar voor de zesentwintigste keer het gratis toegankelijke filmfestival organiseren. Inkomsten bestaan uit sponsorgelden van veelal Deurnese bedrijven en de horecagelegenheden rond de Markt. De gemeente Deurne subsidieert het festival.

 

Voor nadere informatie kunt U terecht bij Willy Koppens, voorzitter ( tel 06-53620314)

Maria van den Eijnden, bestuurslid en PR-commissie (tel. 0493-316296) of via info@nachtvanhetwittedoek.nl.

 

 

Persbericht  

Deurne’s Got Talent

Na 17 acts, gepresenteerd door 33 deelnemers, gesteund door een 100 koppig publiek zijn de 10 finalisten van Deurne’s Got Talent 2017 bekend. Linn van de Munckhof; Senna van Oeffel; Stacy, Jaidy, Tessa en Ize; Marieke Kanters; Eva van Asten; QED &3xL; Nick Willemse; Bas van de Kerkhof; Daan, Nino, Max, Daan, Tijn, Joost en Mart; Zoëy, Mauke en Maartje gaan schitteren in de finale van Deurne’s Got Talent op zondag 27 augustus tijdens de Nacht van Het Witte Doek 2017.

Deurne’s Got Talent is ontstaan door een samenwerking van Nacht van Het Witte Doek, Leef, DMG, KHD en Animato ondersteund door de Lionsclub Deurne, die graag een vervolg wilden neerzetten op het  succesvolle filmgala van vorig jaar. DGT sluit aan bij het muziekjaar van Deurne Palet van de Peel.

Op zondag 11 juni vond de voorronde plaats in de harmoniezaal van de KHD. Een grote diversiteit aan acts kwam voorbij, van klassiek ballet, moderne dans, jongleren met lichtgevende kegels, muziek, zang tot rap en twirlen. Het was voor de jury, bestaande uit Koen Linders, Hanneke Kuunders, Miranda Habraken en Leo Claessens een hele klus om de artiesten te beoordelen en de finalisten te kiezen, want wat is er veel talent van hoge kwaliteit in Deurne!!

Kom ook genieten van talent van Deurnese bodem tijdens de finale op zondag 27 augustus in de grote zaal van het Cultuurcentrum in Deurne. Special guests: Daniel Stosic finalist van Holland’s Got Talent en Guusje Schuit van het Junior Songfestival.

De presentatie is in handen van Jochem van Gelder, die zich sterk maakt voor de stichting Energy4all. Tim van de Weerden zal verslag doen vanuit de greenroom.

De entree is 3 euro, de kaarten zijn tzt te bestellen via het reserveringssysteem van het CCD.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting Energy4all.

                                                                                                     juni 2017

 

PERSBERICHT                                                                                           maart 2017

 

Nacht van het Witte Doek onthult jubileum tegel en zet editie 2017 breed in: FILM-FOOD-TALENT   

 

De voorbereidingen van de Nacht van het Witte Doek 2017 zijn in volle gang. Langzamerhand begint het filmfestival voor komende zomer vorm te krijgen, maar deze week blikken we eerst nog terug op de jubileum-editie van vorig jaar. Ter ere van het 25-jarig bestaan heeft beeldend kunstenaar Heleen Jurgens een prachtige tegel gemaakt. Deze tegel werd verleden jaar getoond tijdens de openingsceremonie en zal deze week geplaatst  worden op de Markt bij de ingang van het gemeentehuis van Deurne. De onthulling zal op zaterdag 25 maart om 14:00 uur plaatsvinden door wethouder Marinus Biemans en in het bijzijn van verschillende betrokkenen. Zo zal Heleen Jurgens zelf aanwezig zijn en de diverse organisaties die de aankomende editie van het filmfestival zullen helpen vormgeven. Zo zullen naast het bestuur van stichting Het Witte Doek ook leden van de Lionsclub Deurne aanschuiven. Vanuit Lionsclub Deurne wordt dit jaar een vervolg gegeven aan het food event van vorig jaar met een nieuw evenement “Taste Sensation 2017” met een groot bedrag aan  prijzengeld voor het lekkerste en gezondste gerecht. Verder zijn aanwezig de initiatiefnemers van “Deurne’s got talent”, waarvan de finale op de zondag van het festival zal zijn. De gedenktegel zal een prachtig aandenken zijn aan 25-jaar Nacht van het Witte Doek in Deurne en zal het bestaan van dit unieke festival met recht verankeren in de vloer van de Markt van Deurne.

 

Ga voor meer informatie over het festival naar de website www.nachtvanhetwittedoek.nl

===================================================================

 

Noot voor de redactie:

Stichting Het Witte Doek bestaat uit een 40 tal vrijwilligers, welke dit jaar voor de zesenwintigste keer het gratis toegankelijke filmfestival organiseren. Inkomsten bestaan uit sponsorgelden van veelal Deurnese bedrijven, de horecagelegenheden rond de Markt en bijdragen van “Vrienden van de Nacht”.  De gemeente Deurne subsidieert het festival.

De pers wordt van harte uitgenodigd om bij deze onthulling aanwezig te zijn.

Voor nadere informatie kunt U terecht bij Willy Koppens, voorzitter (tel 06 53 620 314) en Maria van den Eijnden, bestuurslid en PR-commissie (tel. 0493-316296) of via info@nachtvanhetwittedoek.nl.

 

 

Taste Sensation 2017

Deurne zondagmiddag: 27 augustus 2017

Uniek Food Event met focus op thema’s GEZOND EN LEKKER met wedstrijd voor het gezondste en lekkerste gerecht. Meer dan € 2000 aan prijzengeld beschikbaar.

METEN IS WETEN: nieuw model ontwikkeld voor beoordeling gerechten

Na een introductie tijdens de jubileumversie van De Nacht van het Witte Doek in 2016 wordt er dit jaar een vervolg gegeven op het food event TASTE SENSATION in het laatste weekend van augustus. Nieuw hierbij is een wedstrijd waarbij de deelnemers in het voortraject al een gezond culinair gerecht kunnen indienen om mee te dingen naar de prijzen.

Tijdens de Nacht van het Witte Doek zullen op zondagmiddag de unieke gerechten en prijswinnaars aan het publiek worden gepresenteerd en kunnen de bezoekers genieten van de culinaire delicatessen en bijzondere kleine hapjes om zelf ook een oordeel te vellen over de creativiteit van de chefs uit Deurne en omgeving.

Voor de presentatie maken de deelnemers gebruik van een originele stand, een food truck of een eigen bijzondere presentatie unit om hun eigen producten en culinaire kunsten onder de aandacht te brengen en gezonde en lekkere gerechtjes te laten proeven of te verkopen aan de bezoekers.

De initiatiefnemers willen hiermee ondernemers en professionele chefs een kans en podium bieden om een mooie en hoogwaardige compositie te maken waarbij kwaliteit, gezondheid en smaak worden gepromoot.

Gezond genieten van smaak en sfeer

Door het meetbaar maken van een gezond en lekker product en deze te presenteren aan de bezoekers en het publiek van de Nacht van het Witte Doek en Taste Sensation 2017 wil de organisatie in samenwerking met de Lions Club Deurne voeding in een andere daglicht plaatsen.

Voor de wedstrijd en het meedingen naar een mooie geldprijs ligt de richtlijn op een gerechtje met een portiegrootte van 120 tot maximaal 200g (richtwaarde).

Onafhankelijke en eerlijke beoordeling van de gezondheid van een gerechtje is moeilijk. Door middel van onderstaande metingen en bepalingen willen wij trachten dit zo onafhankelijk en objectief mogelijk te laten plaatsvinden.

De jurering zal enkele weken voor de presentatie en verkoop van de gerechten aan het publiek  door een kundige en selecte groep personen met affiniteit tot voedingsmiddelen en de culinaire wereld plaatsvinden. Nadien kunnen in een laboratorium de gerechten van de prijswinnaars nog geanalyseerd en gecontroleerd worden op inhoudsstoffen (bepaling Certificate of Analysis COA).

 

Credo: METEN IS WETEN

Wat kun je winnen en bekendmaking

De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1200, de tweede € 600, de derde uit € 300.

Voor de jurering zal 6 weken voor de wedstrijd (begin juli) door een vakjury een keuze van een gerecht op basis van kwaliteit en smaak worden bepaald.

Bekendmaking vindt dan plaats op zondagmiddag 27 augustus om 15.00h

Jury

Een gerenommeerde vakjury beoordeelt de inzendingen. De jury wordt gevormd uit een samenstelling van de volgende disciplines:

 

Persbericht                        Deurne’s got talent                                13 maart 2017

=================================================================

Verleden jaar werd tijdens de Nacht van het Witte Doek duidelijk hoeveel filmtalent er op de Deurnese basisscholen rondloopt. Tijdens het Kindergala, wat door Jochem van Gelder werd gepresenteerd, hebben de leerlingen van de basisscholen hun talent op onder meer het groene doek  vertoond.

Dit jaar hebben verschillende Deurnese organisaties besloten dit Kindergala een vervolg te geven en wel in de vorm van een talentenjacht.  Het idee voor een “Deurne’ s got talent” werd geboren tijdens een bijeenkomst van Deurne Palet van de Peel in september vorig jaar.  Van daaruit zijn de desbetreffende Deurnese organisaties samengebracht.

Verwacht wordt dat er op meer terreinen dan alleen op het filmdoek, talent bestaat in Deurne. In aansluiting bij het muziekthema van  Deurne Palet van De Peel (Klanken kleuren 2017) is besloten om de Deurnese jeugd (4jr – 18jr) uit te dagen hun talenten te vertonen. Iedereen met een (muzikale-) act kan meedoen. Kun je zingen, dansen, bespeel je een instrument of heb je een ander talent, dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. Deelname kan als solist, duo of in een groep. Om richting te geven aan de acts zal naast het thema muziek, het thema film centraal staan. Het is aan de deelnemers om deze thema’s binnen hun act creatief vorm te geven. De act mag maximaal 5 minuten duren.

De voorronde zal plaatsvinden op zondag 11 juni in de Harmoniezaal van de Koninklijke Harmonie Deurne. Deurne’s got talent beleeft zijn finale tijdens de zondagmiddag van het filmfestival het Witte Doek eind augustus.

 

De samenwerkende organisaties zijn Stichting het Witte Doek, Leef Deurne!, zangvereniging Animato, Cultuurcentrum “Martien van Doorne” en Koninklijke Harmonie Deurne met de ondersteuning van Deurne Media Groep en de Lionsclub Deurne.

 

Voor meer informatie wordt verwezen naar facebookpagina Deurne’s got talent.

 

Aanmelden  kan via aanmelden.dgt@gmail.com.

=================================================================================

Naam:

Leeftijd:

Telefoonnummer:

Email:

Woonplaats:

 

Korte omschrijving act:

 

Eventuele benodigdheden:

Inspelen nodig?  ja / nee

Kleedruimte nodig?  ja / nee

Gebruik van piano, drumstel o.i.d.? ja / nee

 

Vrijdag 21 april deadline inschrijven.

 

 

Persbericht januari 2017

De Nacht klinkt…

De Nacht van het Witte Doek is niet meer weg te denken uit Deurne. Binnen het Palet van de Peel hoort het  filmfestival beslist thuis. Een palet wat uit een enorme varieteit aan mensen, activiteiten, festivals, verenigingen en meer bestaat. Deze zomer zal de Nacht van het Witte Doek voor de zesentwintigste keer de filmschermen opzetten op de Markt in Deurne.  Het afgelopen jaar heeft  het festival  in het teken gestaan van het jubileum. Eveneens is er aandacht geweest voor het Toon Kortoomsjaar. Dit jaar staat Deurne, Palet van de Peel in het teken van Muziek. Muziek in de breedste zin van het woord.

Het Witte Doek wil dit jaar weer nadrukkelijk aansluiten bij het thema. Omdat het festival haar stevige basis heeft in het Deurnese en onderdeel wil zijn van het Palet van de Peel. Het festival staat als een huis en het festival klinkt als een klok. Zie daar de link met muziek. Het festival klinkt niet alleen als een klok, maar ook “klinkt” het festival in de betekenis van het zichzelf iedere zomer opnieuw weer laten  horen. Maar ook “klinkt” het festival in de betekenis van het kunnen verbinden van verschillende delen.  Bovenal  “klinkt” het festival in de betekenis van het uitbrengen van een heildronk of een toost. Er zit kortom een rijkdom aan betekenissen in het woord “klinkt”.  Een rijkdom die op een goede manier richting zal kunnen geven aan de programmering van het filmfestival deze zomer. Het thema van dit jaar zal dan ook zijn ”De Nacht klinkt…”

Voor dit moment willen we vooral klinken op het nieuwe jaar. In alle statistieken staat Nederland in de bovenste regionen, de gemeenschap van Deurne blijkt zichzelf te onderzoeken en realiseert zich trots te kunnen zijn op zichzelf. Het kan niet anders of dit wordt een mooi (festival-)jaar. Graag maken we de trouwe bezoekers van het festival, de bezoekers van de filmliga en iedere filmliefhebber in de Peel weer warm voor ons mooie festival in het laatsteweekend van augustus.

Voor meer informatie over tijden, data en filmbeschrijvingen: www.nachtvanhetwittedoek.nl .

 

=================================================================================

Noot voor de redactie:

Stichting Het Witte Doek bestaat uit een 40 tal vrijwilligers, die dit jaar voor de zesentwintigste keer het gratis toegankelijke filmfestival organiseren. Inkomsten bestaan uit sponsorgelden van veelal Deurnese bedrijven, de horecagelegenheden rond de Markt en bijdragen van de Vrienden van Het Witte Doek. De gemeente Deurne subsidieert het festival.

 

Voor nadere informatie kunt U terecht bij de voorzitter Willy Koppens tel nr 06 53620314

Maria van den Eijnden, bestuurslid en PR-commissie (tel. 0493-316296) of via info@nachtvanhetwittedoek.nl.