Nacht van het Witte Doek pakt draad weer opCinema en Nacht van Het Witte Doek pakken de draad weer op en gaan weer films programmeren in Deurne. Het jaarlijkse filmfestival met vorig jaar meer dan 5.000 bezoekers kon dit jaar geen doorgang vinden vanwege coronaperikelen. 

In samenwerking met Museum De Wieger komt er deze maand op zaterdagavond 29 augustus toch een buitenfilm in de tuin voor maximaal 70 bezoekers.
De ruim twee uur durende Amerikaanse film Little Women van regisseur Greta Gerwig behaalde verschillende filmprijzen. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website van De Wieger.

Najaarscyclus 
Cinema Het Witte Doek begint op woensdagochtend 2 september met haar jaarlijkse najaarscyclus van films in het Cultuurcentrum aan het Martinetplein. De eerste film is de indrukwekkende documentaire Wei van Ruud Lenssen (Horst) in samenwerking met Dementievriendelijk Deurne. Deze docu over dementie is overal zeer positief ontvangen en was recent al op tv. Lenssen is zelf aanwezig en zal de film kort inleiden. Verder van september tot en met december in totaal tien films, elke maand drie, afwisselend op zondagavond, maandagavond en woensdagmorgen. Titels worden bekend gemaakt via de Nieuwsbrief van Nacht van het Witte Doek en de website van het Cultuurcentrum. Kaarten dienen verplicht te worden gereserveerd via het CCD; kaarten kopen aan de kassa is niet mogelijk.

De entreeprijzen zijn vanwege coronamaatregelen tijdelijk verhoogd, maar zijn inclusief een consumptie, die de bezoekers mee krijgen in de zaal. In goede samenwerking met het CCD wordt volledig voldaan aan alle coronavoorschriften voor theaters en bioscopen. Voor september staan de volgende films op het programma: Wei, Portrait de la jeune fille en feu (Franse film van Celine Sciammma), Downton Abbey (Britse film van Julian Fellowes) en Wild Rose (Britse dramafilm van Tom Harper).

Editie 2021
Met de vrijwilligers van De Nacht wordt er in oktober begonnen met de voorbereiding van de dertigste editie in 2021. Dat is voor de gemeente Deurne een bijzonder jaar, omdat het dan 1300 jaar geleden is dat Deurne op de kaart is komen staan. Bovendien viert De Nacht dan haar dertigste verjaardag.