organisatie

Stichting Het Witte Doek werkt met ruim 50 medewerkers, die door het jaar heen tijdens de voorbereiding actief zijn in een van vele werkgroepen en op de dagen van het festival zelf op en rond de Markt van Deurne allerlei uitvoerende werkzaamheden verrichten.
Het bestuur bestaat uit zes vrijwilligers, die bijna allemaal ook als voorzitter van een werkgroep actief zijn. De Nacht van het Witte Doek kent de volgende werkgroepen:

Werkgroep Sponsoring is verantwoordelijk voor de werving van sponsoren, subsidiegevers en vrienden, het bepalen van de tegenprestaties en het organiseren van relatie- en vrienden bijeenkomsten.
Werkgroep Programma doet de voorstellen voor het filmprogramma van de Nacht van het Witte Doek, zoekt de locaties en zorgt voor het huren van films en apparatuur.
Werkgroep Operators zorgt tijdens het festival voor het bedienen van de apparatuur voor een optimaal beeld en geluid.
Werkgroep Art&Techniek zorgt voor de inrichting van de Markt, ontwerpt, maakt en onderhoudt decorstukken en doet de bouwvoorbereiding.
Werkgroep PR&Communicatie verzorgt de gehele publiciteit, waaronder de website, de nieuwsbrief, Facebookpagina, posters, programmaboekjes, persberichten en advertenties.
Werkgroep Randprogrammering zorgt voor aanvullende activiteiten, die ondersteunend en verdiepend zijn aan de filmprogrammering, zoals een filmquiz, meet&Greet, interviews en lezingen.
Werkgroep Catering zorgt er voor, dat alle 50 vrijwilligers tijdens het festival weekend niets te kort komen wat betreft eten en drinken. Ze zorgen voor de inkoop, het bereiden van de maaltijden en het uitserveren in het weekend.
Werkgroep Cinema verzorgt het filmprogramma “Cinema Het Witte Doek” door het jaar heen, zowel de selectie van de films als het draaien ervan in het CCDeurne.