“Hell or High Water”Op zondag 28 januari vertonen wij in een besloten voorstelling voor Sponsoren, relaties, Vrienden en vrijwilligers de film “Hell or High Water”.

Deze film vormt de aftrap van het nieuwe festivaljaar.

In 2018 gaan we “Smullen van De Nacht” aansluitend bij het thema van Deurne Palet van de Peel.

“Hell or High Water”

Na dertien jaar celstraf keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn familielandgoed waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes wonen. Wanneer ze dreigen hun ouderlijke huis te verliezen, beginnen de onafscheidelijke broers aan een reeks vakkundige overvallen op kleine, lokale banken. Omdat het steeds om maar kleine bedragen gaat, hopen Tanner en Toby onder de radar van de FBI te blijven. Alles loopt gesmeerd totdat officier Hamilton (Jeff Bridges), die opkijkt tegen zijn pensioen en Alberto (Parker Gil Birmingham) , zich in de zaak vastbijten.
Een film met een duidelijke lijn, de diverse overvallen, maar wel vergezeld met twee onderliggende verhalen. De verhouding tussen de twee broers en hoe ze op een subtiele manier hun huidige bank te pakken nemen en daarnaast de onderlinge dialogen tussen de twee politieagenten. Deze twee lijnen en niet te vergeten de prachtige muziek, het goede acteerwerk en geweldig gefilmde desolate landschappen maken deze film tot een moderne western die niet verveelt.