FTAB genomineerden bekend

Film Talent Award Brabant 2023

FTAB AWARD

De vakjury van de Film Talent Award Brabant voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar heeft de genomineerde films bekend gemaakt. Uit de tweeëntwintig ingezonden films zijn zes films genomineerd. De genomineerde films voor categorie documentaire zijn: “You see, you see what I can’t see”, van Martijn Welles (St. Joost School of Art & Design Avans), “40 years (too) Young” van Thijs den Ouden (Fontys Hogeschool voor Journalistiek) en “De bloem op de vulkaan” van Daniel Smith (School of Art & Design Avans).

Voor de categorie fictie zijn genomineerd: “Anduzeblue”, van Pim Hegeman (Visuele Communicatie Hogeschool Zuyd), “About a Priest on Rain Boots”, van Wessel van Wanrooij (Nederlandse Film Academie) en “Undergrowth”, van Tim Ewalts (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent).

 

Vertoning genomineerde films tijdens Filmfestival Nacht het Witte Doek

Op zaterdag 26 augustus om 16.00 uur worden alle zes genomineerde films voor publiek vertoond op het Filmfestival Deurne tijdens de Nacht van het Witte Doek in het Cultuur Centrum Deurne. De genomineerde films worden beoordeeld door een vakjury, die een eindoordeel geeft. Voor elke categorie wordt door de vakjury een winnaar gekozen die de Brabant Film Talent Award ontvangt. Daarnaast stemt het publiek voor twee publieksprijzen. De prijzen worden uitgereikt door regisseur Andre van Duren en filmschrijver Gerlinda Heywegen verzorgt een gesproken column over de zes films. Entree is vrij in de grote zaal en plaatsen reserveren is daarom niet mogelijk.

Tweede editie FTAB overtreft verwachtingen

De tweede editie van deze Award heeft een groot aantal inzendingen opgeleverd. Van de totaal 30 ingezonden films voor de Award Beste Brabantse Afstudeerfilm van het jaar waren 22 films toelaatbaar. Daaruit heeft de vakjury een voorselectie gemaakt van zes films. De beoordeelde films kwamen van totaal 8 opleidingen uit Nederland en België. De vakjury stelde verder vast, dat de kwaliteit van de ingezonden films is gestegen ten opzichte van 2022. De externe vakjury bestaat uit vertegenwoordigers uit de Nederlandse professionele filmwereld.