Focus

De Nacht van het Witte Doek in Deurne is het oudste (sinds 1992) en grootste, gratis vrij toegankelijke meerdaagse Openlucht Filmfestival van Nederland. Drie dagen in het laatste volle weekend van augustus kun je genieten van de meest recente en beste films voor verschillende leeftijden.

25 films in totaal

Vrijdagavond start het festival met een publieksfilm op de markt van Deurne en nog twee filmhuisfilms. Zaterdagavond zijn er 14 films te zien op en rond de markt. Zondagmiddag draaien 8 films op ongeveer 5 locaties rond de markt voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en volwassenen (regionale docu’s of films). Dat brengt het totaal op om en nabij 25 films op circa 13 locaties.

Filmquiz en interviews

Het hele weekend zijn er ook verschillende randprogramma’s rond het thema film, waarmee het festival voor de liefhebbers nog meer te bieden heeft, zoals een filmquiz, meet&greet, interviews of lezingen.

Ieder jaar een ander thema

Jaarlijks heeft het festival een thema en zijn er bijzondere vertoningen op exclusieve locaties, zoals een drive-in, films in een parkeergarage, op het station, in de kerk op de markt, het natuur- en milieueducatiecentrum, in een molen of een stal.

Exclusief voor relaties en vrienden

Voor relaties en Vrienden van De Nacht van het Witte Doek wordt er op de laatste zondag van januari en voorafgaand aan het festival in augustus tweemaal een extra en exclusief voor hen geselecteerde film gedraaid. Door het jaar heen vertoont Nacht van het Witte Doek elke veertien dagen een (filmhuis)film in het CultuurCentrumDeurne (CCD).

De Nacht van het Witte Doek in cijfers 2017

De Nacht van het Witte Doek, op naar 2022!