editie 2021

Deurne 1300 en De Nacht 30 jaar.

Met Deurne 1300 en De Nacht 30 jaar is er alle reden voor Nacht van het Witte Doek om terug te blikken. Na een roerig en heel bijzonder jaar komt een terugblik nog eens extra onder een vergrootglas. Wie had kunnen denken, dat we in 2020 geen festival zouden hebben? Wie had kunnen denken, dat we binnen en buiten op allerlei plaatsen zoveel beperkingen zouden krijgen opgelegd.

En toch ……… eind augustus 2021 blikt De Nacht graag terug vanuit een positief perspectief. De Nacht van het Witte Doek bestaat dit jaar 30 jaar en Deurne 1300 jaar. Maar zonder Peelrandbreuk ca 540 tot 250 miljoen jaar geleden had Deurne helemaal niet bestaan. Daarom blikken we op ons festival ook miljoenen jaren terug. Een van de verrassende activiteiten zal dit jaar plaats hebben boven deze Peelrandbreuk. Een ander verrassend onderdeel van het festival zal een serie van korte historische films zijn over een aantal bijzondere momenten uit de geschiedenis van Deurne. Daar wordt nog hard aan gewerkt. Tenslotte al vast een tipje van de sluier de aankondiging van een bijzondere jaargang van Deurne’s Got Talent (DGT), nu al de vijfde editie en inmiddels een vast onderdeel van ons filmfestival. Iedereen wordt uitgedaagd haar of zijn creatieve talenten te laten zien.

En omdat De Nacht 30 jaar bestaat kunnen onze vrienden en relaties uit een groot aantal vertoonde films van deze 30 jaar kiezen welke film ze nog een keer willen zien. Daarvoor richten we een apart podium in.

Zoals altijd is festival Nacht van het Witte Doek een mix van allerlei recente films voor een brede doelgroep met ook een keuze voor het thema. Daarom is ons thema dit jaar “De Nacht blikt terug”. Met films, muziek, verhalen, lezingen, exposities en theater maken we er een feestelijk en compleet weekend van, waarmee we de tweede helft van dit gedenkwaardige jaar goed willen inzetten.

We starten dit jaar op de vrijdag de week vóór het festival weer met De Grote Terras Film Quiz op de markt en in de tuin van Museum De Wieger hebben we in de aanloop naar het festival in augustus een aantal films op de zaterdagavond.

Kortom een zomerseizoen om nu al je agenda op af te stemmen.