Voorwoord

Dit jaar op vrijdag 24 augustus 2018 is alweer de 27-ste editie van Nacht van het Witte Doek. Dit keer gaan we “Smullen van De Nacht”. We sluiten daarmee aan bij het Deurnese themajaar 2018 “Deurne viert eten” en dat komt terug om de programmering. Bijvoorbeeld met de zeer bijzondere Japanse film “An” in de Ossenbeemd en verder in samenwerking met ZLTO Deurne de film “Le petit paysan” op melkvee/recreatiebedrijf Schooteindhoeve in Vlierden.

Een filmfestival met 25 films op 16 plekken en een groeiend randprogramma daarom heen met interviews, een terras filmquiz, Taste Sensation, Deurne’s Got Talent, kunst op Straat, muziek op de markt en een nieuw voorprogramma met drie films in de weken voor het festival.

Dankzij medewerking van partners, sponsoren, relaties, vrienden, vrijwilligers en Gemeente Deurne gaan we er weer een onvergetelijk weekend van maken.

Willy Koppens

Voorzitter Nacht van het Witte Doek

 De Nacht van het Witte Doek

Het programma van Nacht van het Witte Doek 2018 kent weer aantal verrassingen. Allereerst is er een zomer voor programma, met buiten films in de tuin van De Wieger op de zaterdagen 4 en 11 augustus en een Vriendenfilm op zaterdag 18 augustus. Dan op donderdagavond 23 augustus op de terrassen rond de markt voor het eerst De Grote Terras Film Quiz.

Het festival opent op vrijdagavond met muziek van Sukaria en daarna de film “Passengers” Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er dan totaal 25films op 16 locatieste zien . Nieuw zijn de locaties melkvee/recreatiebedrijf Schooteindhoeve in Vlierden, waar we “Le petit paysan” vertonen en “Den DraaI” in Zeilberg waar de film “Het

Doet Zo Zeer” is te zien. En als vanouds naast de lokaties op en rond de Markt hebben we weer de bekende locaties Ossenbeemd, Willibrorduskerk, De Roos, De Wieger, Holtens Molen en CultuurCentrum.

Voor de kinderen op zaterdag “Kunst op Straat” en op zondag Deurne’s Got Talent en het grote culinaire event “Taste Sensation”. En niet te vereten “De Nacht Draait Door” op zaterdag nu in Plein5 met bijzondere gasten.

Genoeg om dit weekend met het programmaboekje in de hand voor ieder iets bijzonders aan te kruisen en te bezoeken. Geniet er van.

Zomerprogramma De Wieger

De Wieger

Zaterdag 4 en 11 augustus, aanvang 21.30 uur.

De Nacht van het Witte Doek start dit jaar met een nieuw zomerprogramma om de thuisblijvers in de zomer een plezier te doen en om in de aanloop naar het film festival al vast warm te lopen voor een onvergetelijk weekend. Buitenfilms op twee zaterdagen, verkoop kaarten a € 6,50 en € 5,50 (vrienden) aan de kassa in de tuin van De Wieger. De Vriendenfilm zaterdagavond 18 aug, aanvang 21.00 uur. Besloten gratis voorstelling voor relaties, vrijwilligers, sponsoren en vrienden. Introducés mogelijk a € 6,50 of gratis als men vriend wordt. Met de Vriendenfilm wil Nacht van het Witte Doek iedereen, die meewerkt aan het Festival en haar Cinema activiteiten bedanken en het succes vieren.

De Grote Terras Film Quiz

 

 

Dit jaar in samenwerking met Groep Horeca Markt De Grote Terras Film Quiz op donderdagavond 23 augustus, aanvang 20.00 uur.

Op alle terrassen van De Potdeksel, Plein5, Senza Pari, De Brouwer en Beekman&Beekman komen tv schermen te staan en vanuit een podium op de markt is er een filmquiz, waar iedereen aan mee kan doen met de eigen smartphone door in te loggen met DGTFQ op www.kahoot.it. meld je dan aan en doe mee. Er zijn prijzen voor de beste drie: VIP plaatsen op de Vriendenfilm van Nacht van het Witte Doek op zondag 27 januari 2019. Nacht van het Witte Doek werkt daarbij samen met Gezamenlijke Horeca Markt en Deurne Wittut.

Deurne Wittut

Deelnemers aan Deurne Wittut attentie! Op donderdag avond 23 augustus tijdens De Grote Terras Film Quiz en op vrijdagavond 24 augustus bij de hoofdfilm Passengers op de markt geeft Deurne Wittut enkele hints weg aan de teams, die op 10 november meedoen met Deurne Wittut.

Zorg dat je die niet mist!

Muziek op de markt (vrijdag en zaterdag van 20.30 uur tot 21.15 uur)

De openingsact van het festival op vrijdagavond 24 augustus om 20.30 uur wordt verzorgd door Sukaria met in de bezetting D’s Al, Oscar Berkers en Peter de Vries. Ze brengen akoestische muziek van country, blues tot wereldmuziek, zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Daarna draait op de markt de film “Passengers”

Op zaterdag voorafgaand aan de film “The Florida Project” is er optreden van Mannen met Baarden on stage. Twee generaties mannen, die elkaar hebben gevonden in liefde voor de Amerikaanse rootsmuziek: Bart van Asten, Martijn Kuijten, Karel van Bokhoven en Marc Lemmen.

 

Kunst op Straat en film

straattekenen op de Wolfsberg NVHWD 2017

Zaterdag 25 aug, Kunst op Straat onder leiding van Jeanne Melief van 13.00 uur tot 14.45 uur en film van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Mede dankzij een samenwerking met 17 ondernemers uit het centrum organiseert Nacht van het Witte Doek ook dit jaar weer een creatief evenement voor kinderen. Tekenen met stoepkrijt, schilderen op doek en versieren van maskers op de Wolfsberg en in de Torenstraat. De workshop eindigt door in optocht te trekken naar het pand van (voorheen) De Schoenenreus aan het Martinetplein. Daar draait om 15.00 uur de film “Coco”. Vriendjes en familieleden zijn ook welkom.

Aandacht voor Dementie

In Samenwerking met Leef en Den Draai wordt in Zeilberg op zaterdagmiddag om 14 uur de film “Het Doet Zo Zeer” vertoond. Toen bij haar moeder een beginnende fase van dementie werd geconstateerd besloot auteur en actrice Heleen van Royen hier een film van te maken met haar moeder en zichzelf in de hoofdrol.

De Nacht Draait Door

 

Zaterdag, aanvang 19.00 uur tot 20.30 uur, Plein 5 aan de markt.

In de vierde editie van De Nacht Draait Door worden een aantal interessante gasten geïnterviewd, die betrokken zijn bij de programmering van deze Nacht van het Witte Doek. De vijf genodigde gasten zijn: SetarehGoodarzi (schilder/kunstenaar Loving Vincent), Daan Jongbloed (regisseur Boer Peer), Gerlinda Heywegen (filmjournalist en schrijver), Catharina Jansen (sopraan bij stomme film The Phantom of the Opera) en Mirjam Oomkes (scenario schrijfster Dikkertje Dap). De interviews worden steeds ondersteund met foto’s en filmbeelden. Halverwege de interviews speelt Marcel Rutten, pianodocent/pianist uit Deurne, een eigen compositie op piano onder enkele filmfragmenten van het weekend filmprogramma. De Nacht Draait Door is in Plein5 aan de markt.

Film op Melkveebedrijf Schooteindhoeve

Zaterdag, wandeling en proeverij inloop vanaf 19.30 uur en film om 21.00 uur.

Nacht van het Witte Doek draait in samenwerking met ZLTO Deurne een film op het melkvee/recreatiebedrijf van Hanneke en Peter Verberne, de Schooteindhoeve in Vlierden. Voorafgaand aan de film is er een wandeling over het bedrijf, waar melkveehouderij, recreatie en cultuur samen komen; de wandeling eindigt met een melk proeverij. Tussen de kalveren en het hooi wordt aansluitend de film Le Petit Paysan vertoond. De film laat zien hoe verschillend het kan gaan op een melkveebedrijf. Waar vanwege een MKZ-uitbraak het ene bedrijf totaal verloren dreigt te gaan, gaat een ander bedrijf een andere route. Deze samenwerking is een uitwerking van het thema “Deurne viert eten” met extra aandacht voor voeding en voedselproductie.

Film “Loving Vincent” in De Wieger met als gast Setareh Goodarzi


Zondagmiddag 15.00 uur in De Wieger, Groot Atelier.

Deze internationaal zeer geslaagde animatiefilm, gebaseerd op 65.000 schilderijen van 125 verschillende kunstenaars over de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh, wordt in De Wieger gedraaid met als speciale gast Setareh Goodarzi uit Breda. Ze is een Nederlands-Iraans kunstenaar, die voor de film totaal 500 scènes gedurende 6 maanden heeft geschilderd.De film werd internationaal een groot succes; nu op zondagmiddag in De Wieger.

Deurne’s Got Talent

Zondagmiddag 26 aug aanvang 13.00 uur tot 16.30 uur

Na twee zinderende halve finales in juni zijn er 10 finalisten, die voor de prijzen gaan op zondagmiddag 26 augustus in de grote zaal van het CultuurCentrum. Dit talentenprogramma wordt mogelijk gemaakt door Lions

Deurne in samenwerking met Leef, Animato, DMG, KHD en Nacht van het Witte Doek. Baten van sponsoren en entree (kaarten a € 3 via ticketshop CCD?) gaat naan Energy4All; Jochem van Gelder tekent weer voor een enthousiaste presentatie, samen met Tim van Weerden van DMG.

Taste Sensation

Zondag 26 augustus, aanvang 12.00 uur tot 17.30 uur.

De nieuw opgerichte Stichting Taste Sensation organiseert in samenwerking met de Nacht van het Witte Doek op zondag 26 augustus een culinair evenement in de straten tussen de Markt, het Terruwe plein en Martinetplein. Dit jaar perfect passend bij het thema “Smullen van De Nacht” en “Deurne viert eten”. Een groot aantal kramen en foodtrucks laten bezoekers kennis maken en proeven van gezonde en lekkere hapjes. Daaronder ook de winnaars van Chef’s Battle, restaurant Clouds, SOEPlesse en Kookpunt/Marielle van Lieshout.