zondag 26 augustus

Dikkertje Dap


Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.
Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Boer Peer


De 97-jarige boer Peer Smulders woont al meer dan vijftig jaar alleen in zijn Brabantse boerderij, net zo oud en versleten als de bewoner zelf. Peer leidt een leven zonder enige luxe. Met kromme rug en nog maar een paar koeien op stal boert hij stug door. De buitenwereld houdt hij gewoonlijk buiten de deur. Documentairemaker Daan Jongbloed wist het vertrouwen te winnen en filmde Peer de laatste tien jaar van zijn leven met flinke tussenpozen als Peer zin had om Jongbloed te ontvangen. Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Voorzichtig vertelt hij over vroeger, over zijn ouders en over de oorlog.

Everything, Everything


De achttienjarige Maddy lijdt aan het SCID syndroom, een zeldzame aangeboren immuunziekte, waardoor ze niet naar buiten mag. De buitenwereld is gevaarlijk voor haar. De enigen die ze ziet zijn haar moeder en haar verpleegster. Op een dag komt er een nieuwe jongen naast haar wonen, Olly.

De Smurfen en het Verloren Dorp


In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het verloren dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het verboden bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige verloren dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Loving Vincent


Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Peter Konijn


Peter Konijn is een moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt de jonge Peter Konijn en zijn vrienden, die een perfect leventje leiden in de groentetuin bij hun om de hoek. Maar op een dag komt er een nieuwe eigenaar, de norse Meneer Verhoef. Wat volgt is een strijd om de moestuin.

The Boss Baby


De zevenjarige Tim krijgt een broertje en hij is er helemaal niet blij mee. De nieuwe baby draagt een pak, en heeft een akte koffertje bij zich. Wanneer er geen volwassenen bij zijn, gedraagt hij zich ook niet zoals een baby hoort te doen.

Ratatouille


Remy is een rat die zijn roeping heeft gevonden in het dure Franse restaurant Gusteau, namelijk koken. Het liefst zou hij topkok willen worden. Wanneer de jonge Linguini een baan in de keuken aangeboden krijgt en de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau’s restaurant weer op de kaart te zetten.

Dunkirk


De beroemde reddingsoperatie in 1940 waarbij honderdduizenden door de nazi’s ingesloten Britse soldaten door privé-bootjes werden opgepikt voor de Belgische kust – gezien door de ogen van regisseur Nolan. Die maakte er een visueel verbluffende WO II-film van, waarbij de kijker midden in de actie wordt geplaatst. Drie verhaallijnen lopen door elkaar (te land, ter zee en in de lucht), en doordat ook geschoven wordt met verschillende tijdlijnen is het soms een gepuzzel. Maar Dunkirk werkt toe naar een verrassend emotionele climax. Het camerawerk is van Nederlander Hoyte van Hoytema en de film werd deels opgenomen op het IJsselmeer.​ (Bron VPRO Cinema)