Editie 2018 krijgt vormDe 27ste editie van De Nacht is in volle voorbereiding! Ook dit jaar sluit het thema van het festival aan bij het thema dat Palet van de Peel voor 2018 gekozen heeft, namelijk Smullen. Voor filmliefhebbers betekent dit smullen van allerhande films. En voor fervente festivalgangers en de gezelligheidsdieren betekent het dat er tijdens het festival in elk geval ook weer geproefd kan worden van lekkere en gezonde hapjes tijdens Taste Sensation op de zondag.

Discussietafel en filmquiz

Bekende en gewaardeerde ingrediënten van het festivalmenu blijven op het programma staan, de discussietafel, de filmquiz, al dan niet in een aangepast jasje, de talentenjacht Deurne’s got Talent en de straattekenwedstrijd met Jeanne Melief als jurylid. Trots zijn wij om alvast te kunnen melden dat scriptschrijver Mirjam Oomkes bij de discussietafel aanwezig zal zijn. Zij heeft meegeschreven aan diverse Nederlandse series en van haar hand zijn enkele bekende kinderfilms zoals “de Groeten van Mike” en meer recent “Dikkertje Dap”.

Verrassing in het najaar

Vernieuwende elementen zijn dit jaar vooral te vinden in een filmprogrammering voorafgaand aan het festival in de tuin van de Wieger en in een verrassing in het najaar. En niet geheel onbelangrijk: de sponsorcommissie heeft het weer goed werk geleverd want de begroting is bijna helemaal rond. Het wordt beslist weer een mooi festival. Wij hebben er zin in!