Deurne’s got talent.Deurne’s got talent

Verleden jaar werd tijdens de Nacht van het Witte Doek duidelijk hoeveel filmtalent er op de Deurnese basisscholen rondloopt. Tijdens het Kindergala, wat door Jochem van Gelder werd gepresenteerd, hebben de leerlingen van de basisscholen hun talent op onder meer het groene doek  vertoond.

Dit jaar hebben verschillende Deurnese organisaties besloten dit Kindergala een vervolg te geven en wel in de vorm van een talentenjacht.  Het idee voor een “Deurne’ s got talent” werd geboren tijdens een bijeenkomst van Deurne Palet van de Peel in september vorig jaar.  Van daaruit zijn de desbetreffende Deurnese organisaties samengebracht.

Verwacht wordt dat er op meer terreinen dan alleen op het filmdoek, talent bestaat in Deurne. In aansluiting bij het muziekthema van  Deurne Palet van De Peel (Klanken kleuren 2017) is besloten om de Deurnese jeugd (4jr – 18jr) uit te dagen hun talenten te vertonen. Iedereen met een (muzikale-) act kan meedoen. Kun je zingen, dansen, bespeel je een instrument of heb je een ander talent, dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. Deelname kan als solist, duo of in een groep. Om richting te geven aan de acts zal naast het thema muziek, het thema film centraal staan. Het is aan de deelnemers om deze thema’s binnen hun act creatief vorm te geven. De act mag maximaal 5 minuten duren.

De voorronde zal plaatsvinden op zondag 11 juni in de Harmoniezaal van de Koninklijke Harmonie Deurne. Deurne’s got talent beleeft zijn finale tijdens de zondagmiddag van het filmfestival het Witte Doek eind augustus.

 

De samenwerkende organisaties zijn Stichting het Witte Doek, Leef Deurne!, zangvereniging Animato, Cultuurcentrum “Martien van Doorne” en Koninklijke Harmonie Deurne met de ondersteuning van Deurne Media Groep en de Lionsclub Deurne.

 

Voor meer informatie wordt verwezen naar facebookpagina Deurne’s got talent.

 

Aanmelden  kan via aanmelden.dgt@gmail.com.