Cinema Het Witte Doek presenteert “Loving”.“Loving”.
Op maandag 4 september gaat Cinema het Witte Doek weer van start.
Vanaf september is het mogelijk om vooraf kaartjes te kopen via de site van het CCD. Zo bent u altijd verzekerd van een plaats. Daarnaast kunnen voor de overgebleven plaatsen als voorheen kaartjes gekocht worden voorafgaand aan de voorstelling. Vanwege toegenomen onkosten zijn wij helaas genoodzaakt de prijs met  €0.50 te verhogen tot €6.50 voor een regulier kaartje en  €5.50 voor Vrienden van het Witte Doek. Vrienden van Het Witte Doek kunnen  aan de kassa hun Vriendenpas ophalen met een speciale code die gebruikt kan worden bij het bestellen van de kaarten via de bestelsite.
Wilt u nu al  plaatsen reserveren dan wordt de korting de eerste keer bij de kassa verrekend.
Nog geen Vriend. Vul dan het inschrijfformulier in bij de kassa, steun Stichting Het Witte Doek en maak meteen gebruik van de korting van €1,00 per film.
De data voor het komend najaar zijn: maandag 4 september, zondag 17 september, maandag 2 oktober, zondag 15 oktober,
maandag 30 oktober, zondag 12 november, maandag 27 november en zondag 10 december.

“Loving”:  maandag 4 september 19.30 uur in de kleine zaal van het CCD

Deze film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Richard en Mildred Loving. Zij trouwen in 1958 in Washington DC. Terug in hun woonplaats in de staat Virginia worden zij gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. In Virginia zijn gemengde huwelijken verboden en Richard is blank en Mildred heeft zwarte en indiaanse voorouders. Zij voeren een zware strijd om getrouwd te mogen zijn. Sobere verfilming door regisseur Nichols die dicht bij de feiten blijft. Een prachtig pleidooi voor empathie, zonder dwingende leuzen. Ruth Negga is terecht genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton is fenomenaal.