cinema culinair 2018

In het kader van het thema “Deurne viert eten” presenteert Cinema Het Witte Doek een filmmarathon in het CCD op zondag 18 november van 14.00 tot 22.00 uur onder de titel

CINEMA CULINAIR

Wij serveren 3 films over koken, bakken en eten met een smakelijk 3-gangen menu en livemuziek door Out of Nowhere voor € 39,50 pp.
Kaartjes zijn te verkrijgen  zondag 11 november aan de kassa bij de vertoning van de Cinemafilm en tot 16 november via de website van het CCD. Bij aankoop graag eventuele allergie en wensen voor vegetarisch eten doorgeven.

Het menu wordt opgediend in buffetvorm en verzorgd door Het Streeckhuys en De Gebackerij
Voorgerecht:

Keuze uit:
– Chinese tomatensoep
– Rundvleessoep
– Brood met kruidenboter en tapenade
Hoofdgerecht:
Keuze uit:
– Aardappelgratin
– Bourgondische aardappeltjes
– Gestoofde varkenslapjes in jus
– Gegrilde kippendijen met zoet pikante saus
– Mix van gestoomde groenten
– Salade
Nagerecht:
– Koffie of Thee – Schwarzwalder Kirsch Torte
Consumpties zijn voor eigen rekening aan de bar of bij de ober tegen de geldende tarieven verkrijgbaar.
Het is niet is toegestaan om zelf meegebrachte drankjes en/of etenswaren te nuttigen in het cultuurcentrum.

Het filmprogramma:

Chef

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sZ2o4FntLCg[/embedyt]

2014 USA Jon Favreau

De succesvolle chef-kok Carl Casper ontvangt een vernietigende recensie op zijn risicoloze kookkunst. Hij reageert met een woedende tweet en veroorzaakt daarmee zijn eigen ondergang als chef. Tijdens een louterende tocht in een foodtruck van Florida naar Los Angeles hervindt hij zijn plezier in het koken. En passant verbetert hij ook de relatie met zijn zoon.
Ontspannen roadmovie/feelgoodkomedie als opening van onze filmmarathon.

 

The Cakemaker

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=KIVbHALLc-k[/embedyt]

2017 Duitsland/Israël Ofir Raul Graizer

Thomas is taartmaker van café-patisserie Kredenz in Berlijn. Maandelijks krijgt hij bezoek van de Israëlische zakenman Oren, die zijn taartjes erg lekker vindt. Zij krijgen een relatie. Dan ontvangt Thomas het bericht dat Oren overleden is. Hij neemt het vliegtuig naar Israël en gaat op bezoek in het koosjer restaurant van Orens weduwe Anat. Zij weet niets van het dubbelleven van haar overleden echtgenoot.
Subtiel en ingetogen drama over verlies, rouw en menselijke veerkracht. Mocht u tijdens het kijken zin krijgen in Schwarzwälder-Kirschtorte dan bent u bij ons aan het goede adres.

Estomago

2007 Brazilië Marcos Jorge

Arne sloeber Raimundo heeft in een eettentje gegeten maar kan niet betalen. Dus moet hij afwassen. Dan blijkt dat hij goed kan koken. Parallel daaraan zien we dat Raimundo in de gevangenis arriveert. Het blijft lang onduidelijk wat hij op zijn kerfstok heeft. Wel zien we dat hij dankzij zijn kookkunst zowel buiten als binnen de gevangenis zijn status verhoogt.

Lekker rauwe en soms gewelddadige film noir over koken als machtsmiddel. Wij hebben het stevigste voor het laatst bewaard. Daarna een borrel aan de bar.