Before the Flood 16-03-2017Gratis naar de klimaatfilm ‘Before the Flood’

 

Op donderdag 16 maart wordt om 20.00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in het Cultuurcentrum Deurne. In de spraakmakende documentaire wordt acteur Leonardo DiCaprio gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties. De film is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.

 

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

 

De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

 

Gratis tickets aanvragen

De gratis tickets voor de film kunnen aangevraagd worden via de website van het Cultuurcentrum (www.ccdeurne.nl) of de website van de gemeente Deurne: www.deurne.nl > Menu > Actueel > Nieuws > Gratis naar de klimaatfilm ‘Before the Flood’. Daar is ook de trailer van de film te bekijken.

 

Unieke samenwerking

Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Deurne en de Metropoolregio Eindhoven (MRE) is de film nu éénmalig in het Cultuurcentrum Deurne te zien.