editie 2007

Tijdens het laatste weekend van augustus, op 24, 25 en 26 augustus organiseerde Stichting Het Witte Doek weer het gratis toegankelijke, openluchtfilmfestival in het centrum van Deurne. Dit jaar voor de 16e keer, ditmaal in samenwerking met het Platform Mondiale Bewust wording. Als centraal thema is dit jaar gekozen voor MUNDIAL.

Bezoekers konden genieten van films die zich afspeelden op plaatsen over de gehele wereld, van Marokko tot Australië, van Japan tot Kenia. Het thema Mundial kwam voort uit de samenwerking met het Platform Mondiale Bewustwording (PMB). Het PMB wil mensen aan het denken zetten over internationale thema’s waar men zelf rechtstreeks invloed op kan hebben. Een elegante ring met een mooie diamant heeft in Afrika misschien een minder elegante geschiedenis achter de rug. Al met al een uitdaging voor de programmacommissie van het Witte Doek om films te zoeken die in dit thema pasten en dat was zeker gelukt.


Een nieuwe loot aan de stam dit jaar was NTV Awards. Dit nieuwe evenement, N(acht)TV voor jonge filmmakers werd georganiseerd voor alle jongeren van Deurne in het teken van film en entertainment. Binnen 24 uur je eigen script verfilmen, monteren tot een korte film en meedingen naar een echte filmprijs: de NTV Awards.

Het Winnende Filmpje
Het filmprogramma van dit jaar was voor jong en oud ( voor erg jong vooral de zondagmiddag ) en enorm gevarieerd en boot keuze uit blockbusters en “kleine films”, zoals Casino Royale, Blood Diamond, Babel, Bamako, city of God, An Inconvenient truth en Rabbit proof fence. Films werden vertoond op maar liefst 7 locaties in Deurne.

De zondagmiddag was ingeruimd voor kinderfilms als: Happy Feet, Zoop, Kruistocht in Spijkerbroek en er is natuurlijk weer aandacht voor de amateurfilmers. Op zondagmiddag presenteerden de Nacht van het Witte Doek en het Platform Mondiale Bewustwording optredens van muziek en dans gecombineerd met workshops waaraan kinderen zelf konden deelnemen. Kinderen konden bijvoorbeeld onder begeleiding zelf aan de slag met een filmcamera. In de nieuwe bibliotheek kon u kennis maken met Deurnese mensen die zichzelf actief inzetten voor diverse projecten in ontwikkelingslanden. Tevens presenteerde het PMB zichzelf hier.