“De Nacht verlicht”

Thema Nacht van het Witte Doek 2022

Na het buitenfestival van 2021 zijn de vrijwilligers van Nacht van het Witte Doek al weer gestart met de voorbereidingen van de nieuwe editie. Nacht van het Witte Doek is een van de weinige festivals, die vorig jaar door kon gaan, en ook voor 2022 is de organisatie optimistisch.
Natuurlijk is de inzet een compleet binnen/buiten programma, zoals ook in vorige jaren, met ruim 30 films en een groot cultureel randprogramma. Maar voor het geval corona nog roet in het eten blijft gooien bereiden we ons ook voor op een buitenprogramma zoals in 2021.
Het thema zal in 2022 zijn “DE NACHT VERLICHT”. Het donker van de Nacht kan niet zonder het licht. Licht heeft een helende werking en dat geldt zeker ook voor evenementen als de Nacht van Het Witte Doek. De sociale en culturele betekenis van ons filmfestival is van grote waarde in deze tijd. In de programmering zal het thema “De Nacht verlicht” zeker terugkomen.
In het weekend van vrijdag t/m zondag, 26/27/28 augustus, worden op de markt in Deurne, in de tuinen van Museum De Wieger en de Ossenbeemd en het plein bij Restaurant Het Dinghuis/kasteel weer films vertoond. Verder ook in alle zalen van het Cultuurcentrum en op nog veel andere intieme vertoningsplekken. Muziek zal niet ontbreken en er is weer een boerenstreekckmarkt op de zondag. Voor de jeugd wordt gewerkt aan een nieuw programma met licht.