vrijdag 25 augustus

Voorprogramma Bluegrass concert

 
De uit 5 personen bestaande groep Margy & van Asten verzorgt een drie kwartier durend voorprogramma. Het geluid van de band wordt bepaald door akoestische gitaren, de 5-string banjo, de fiddle en hartverscheurende zangpartijen.
Het repertoire van deze groep bevat sprankelende bluegrass en mijmerende folksongs, snelle instrumentals en tragische balladen waarin de Angelsaksische roots duidelijk hoorbaar zijn. Uiteraard ontbreken ook Gene Clark, Doug Dillard en Hank Williams niet.

La La Land

 

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? Heel veel Oscars maar net niet de belangrijkste.

I, Daniël Blake

 

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug…

The Red Turtle

 

In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Genomineerd voor een Oscar als beste animatiefilm. Dudok heeft 10 jaar aan deze film gewerkt. Hij heeft ook de Oscar winnende animatiefilm “Father and Daughter” gemaakt.