Cinema programma 2018

kaartverkoop Cinema.

Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we de kaartverkoop van de Cinema wat aangepast.
De kaarten kosten nu €6,50,  Vrienden van Het Witte Doek betalen €5,50.
Het is mogelijk om van tevoren  kaarten te bestellen via de bestelsite van het CCD, hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd , maar ben je verzekerd van een plaats.

De uitgeprinte bevestiging is het entreebewijs, Vrienden van Het Witte Doek kunnen de unieke code van hun pasje invoeren, de korting van 1 euro wordt dan meteen verrekend. Nog geen pasje? dan kun je dat afhalen bij de kassa voor de filmvoorstelling. Als je al een kaartje hebt gekocht kun je de euro korting terugvragen.

Het is altijd mogelijk om je in te schrijven als Vriend, dan kun je meteen gebruik maken van de Vriendenkorting.
Het blijft mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen maar vol is vol.

 

Maandagcyclus

Sprakeloos 
Maandag 08-01

Aanvang 19:30

De levenslustige en druk pratende amateuractrice Josée Verbeeke krijgt een beroerte die haar van haar spraak berooft. Langzaam nemen haar geestelijke vermogens verder af en zinkt zij weg in dementie. Haar zoon Jan is een succesvol schrijver. Hij heeft het erg moeilijk met het aftakelingsproces van zijn moeder, die hem ooit veroordeelde vanwege zijn homoseksualiteit. Hij maakt ruzie met zijn partner en krijgt last van een schrijversblok.
Naar de autobiografische bestseller Sprakeloos van Tom Lanoye uit 2009, over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerte. Een formidabele rol van de Belgische actrice Viviane de Muynck als moeder.

Sami Blood

Maandag 05-02

Aanvang 19:30

Elle Marja is een veertienjarig meisje dat in de jaren dertig opgroeit in een Sami-familie, een volk van rendier-herders in Zweden. De Sami worden ook wel minachtend “Lappen” genoemd. De kinderen zitten op speciale Sami-scholen en worden op vernederende wijze benaderd als antropologische studieobjecten. Elle Marja wil zich ontworstelen aan de knellende tradities van haar familie en opgaan in het moderne Zweedse maatschappij. Maar ook dan wordt zij op haar afkomst aangesproken.

Debutante Lene Cecilia Sparrok schittert als standvastige tiener. Herkenbaar dilemma tussen trouw blijven aan je afkomst en aansluiten bij de moderne samenleving. Elke keuze betekent winst en verlies.

Una Mujer fantastica

Maandag 05-03

Aanvang 19:30

 

Transgender Marina werkt overdag als serveerster en ‘s avonds als nachtclubzangeres. Zij is gelukkig met haar veel oudere vriend Orlando. Dan overlijdt Orlando plotseling. Marina krijgt te maken met felle haat en vooroordelen, zowel van Orlando’s familie als van de autoriteiten. Hierdoor wordt het haar erg moeilijk gemaakt om afscheid te nemen. Maar Marina buigt wel, maar zij breekt niet. Zij is sierlijk en krachtig tegelijk.

Oogstrelend melodrama over rouw en veerkracht, soms lekker over de top, dan weer akelig realistisch. Internationaal succes voor de fantastische Daniela Vega als kwetsbare en levenslustige Marina.

 

Una

Maandag 09-04

Aanvang 19:30

 

 

Als dertienjarige had Una een relatie met haar veel oudere buurman Ray. Ray heeft zijn straf in de gevangenis uitgezeten en is een nieuw leven begonnen als Pete. Het leven van Una is verwoest, zij is emotioneel zwaar beschadigd. Na vijftien jaar gaat zij verhaal halen bij Ray/Pete.

Het verhaal is gebaseerd op het toneelstuk Blackbird van David Harrower. Een indrukwekkende rol van Rooney Mara als de gebroken Una, die eindelijk antwoorden wil op vragen die al jaren aan haar vreten. Het fraaie filmdebuut van theaterregisseur Benedict Andrews confronteert de kijker op soms ongemakkelijke wijze met een actueel thema.

Zondagcyclus

The other Side of Hope
Zondag 21-01
Aanvang 19:30

De Syrische vluchteling Khaled belandt in Helsinki omdat dat het einddoel is van het schip waar hij zich op verschanst had. Daar ontmoet hij mensen die hem goed doen en mensen die hem kwaad doen. Hij krijgt werk van Wikström, een man die aan het begin van de film z’n vrouw verlaat, geld verdient tijdens een pokeravond en een nieuw leven begint als uitbater van een restaurant.
De eigenzinnige Finse cineast Kaurismäki heeft altijd een zwak gehad voor de verschoppelingen aan de rand van de samenleving. Zijn stijl is zeer herkenbaar: gortdroge humor, precieze sobere shots, ouderwetse kleuren in schaarse belichting. Films zonder hoop, maar ook zonder wanhoop. Voor de liefhebber.

Retour en Bourgogne

Zondag 18-02

Aanvang 19:30

Omdat zijn vader op sterven ligt keert dertiger Jean na een wereldreis van tien jaar terug op het familiedomein in de Bourgogne, waar zijn broer en zus zich voorbereiden op de druivenpluk. Het verdelen van de erfenis levert een probleem op. Kan het landgoed voor de familie behouden blijven?
Lekkere feelgoodfilm die de kijker bovendien leert hoe op authentieke wijze wijn gemaakt wordt. Misschien goed te vermelden dat bij Cinema-films het meenemen van een glas wijn naar de zaal gedoogd wordt. Santé.

Maudie

Zondag 18-03

Aanvang 19:30

Biopic over de Canadese volkskunstenares Maud Lewis (1903-1970), die pas laat in haar leven bekend zou worden met haar naïeve schilderijen over alledaagse onderwerpen. De film focust op Mauds moeizame relatie met Everett Lewis, de stugge, wereldvreemde visboer die Maudie aanvankelijk als huishoudster inhuurt en later met haar trouwt.
Sally Hawkins is ontwapenend als de kleine, reumatische Maudie, die met haar optimisme en onverzettelijkheid het hart van de lompe Everett weet te ontdooien. Een mooie film over geloof in de liefde en de kunst om met kleine dingen gelukkig te zijn.

Tulipani

Zondag 22-04

Aanvang 19:30

Het magisch-realistische verhaal van de Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber), die na de Watersnoodramp in 1953 geen natte voeten meer wil krijgen. Hij stapt op zijn fiets en rijdt naar een Zuid-Italiaans bergdorpje om daar tulpen te gaan kweken. Gauke wordt een mythische volksheld als hij een strijd op leven en dood met de lokale maffia aangaat.
Sommige dingen gaan zoals ze gaan, maar dat betekent niet dat je het lot of het toeval niet een handje zou kunnen helpen. Charmante film in prachtige kleuren die begint als een klucht, over gaat in een drama en eindigt als een romantische comedie.