Cinema programma 2018

kaartverkoop Cinema.

Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we de kaartverkoop van de Cinema wat aangepast.
De kaarten kosten nu €6,50,  Vrienden van Het Witte Doek betalen €5,50.
Het is mogelijk om van tevoren  kaarten te bestellen via de bestelsite van het CCD, hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd , maar ben je verzekerd van een plaats.

De uitgeprinte bevestiging is het entreebewijs, Vrienden van Het Witte Doek kunnen de unieke code van hun pasje invoeren, de korting van 1 euro wordt dan meteen verrekend. Nog geen pasje? dan kun je dat afhalen bij de kassa voor de filmvoorstelling. Als je al een kaartje hebt gekocht kun je de euro korting terugvragen.

Het is altijd mogelijk om je in te schrijven als Vriend, dan kun je meteen gebruik maken van de Vriendenkorting.
Het blijft mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen maar vol is vol.

 

Maandagcyclus

Una

Maandag 09-04

Aanvang 19:30

 

 

Als dertienjarige had Una een relatie met haar veel oudere buurman Ray. Ray heeft zijn straf in de gevangenis uitgezeten en is een nieuw leven begonnen als Pete. Het leven van Una is verwoest, zij is emotioneel zwaar beschadigd. Na vijftien jaar gaat zij verhaal halen bij Ray/Pete.

Het verhaal is gebaseerd op het toneelstuk Blackbird van David Harrower. Een indrukwekkende rol van Rooney Mara als de gebroken Una, die eindelijk antwoorden wil op vragen die al jaren aan haar vreten. Het fraaie filmdebuut van theaterregisseur Benedict Andrews confronteert de kijker op soms ongemakkelijke wijze met een actueel thema.

Zondagcyclus

Maudie

Zondag 18-03

Aanvang 19:30

Biopic over de Canadese volkskunstenares Maud Lewis (1903-1970), die pas laat in haar leven bekend zou worden met haar naïeve schilderijen over alledaagse onderwerpen. De film focust op Mauds moeizame relatie met Everett Lewis, de stugge, wereldvreemde visboer die Maudie aanvankelijk als huishoudster inhuurt en later met haar trouwt.
Sally Hawkins is ontwapenend als de kleine, reumatische Maudie, die met haar optimisme en onverzettelijkheid het hart van de lompe Everett weet te ontdooien. Een mooie film over geloof in de liefde en de kunst om met kleine dingen gelukkig te zijn.

Tulipani

Zondag 22-04

Aanvang 19:30

Het magisch-realistische verhaal van de Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber), die na de Watersnoodramp in 1953 geen natte voeten meer wil krijgen. Hij stapt op zijn fiets en rijdt naar een Zuid-Italiaans bergdorpje om daar tulpen te gaan kweken. Gauke wordt een mythische volksheld als hij een strijd op leven en dood met de lokale maffia aangaat.
Sommige dingen gaan zoals ze gaan, maar dat betekent niet dat je het lot of het toeval niet een handje zou kunnen helpen. Charmante film in prachtige kleuren die begint als een klucht, over gaat in een drama en eindigt als een romantische comedie.