Cinema programma 2017

kaartverkoop Cinema.

Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we de kaartverkoop van de Cinema wat aangepast.
De kaarten kosten nu €6,50,  Vrienden van Het Witte Doek betalen €5,50.
Het is mogelijk om van tevoren  kaarten te bestellen via de bestelsite van het CCD, hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd , maar ben je verzekerd van een plaats.

De uitgeprinte bevestiging is het entreebewijs, Vrienden van Het Witte Doek kunnen de unieke code van hun pasje invoeren, de korting van 1 euro wordt dan meteen verrekend. Nog geen pasje? dan kun je dat afhalen bij de kassa voor de filmvoorstelling. Als je al een kaartje hebt gekocht kun je de euro korting terugvragen.

Het is altijd mogelijk om je in te schrijven als Vriend, dan kun je meteen gebruik maken van de Vriendenkorting.
Het blijft mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen maar vol is vol.

Monsieur Chocolat

Zondag 15 oktober

kaarten zijn te koop aan de kassa of  te bestellen via de bestelsite van het CCD:

 

Het levensverhaal van Rafael Padilla, geboren als slaaf in 1860 in Cuba en bekend geworden als de clown Chocolat. Hij was de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk die een groot succes had aan het einde van de 19e eeuw. Hij werd de lieveling van Montmartre en inspiratiebron voor Toulouse Lautrec. Een film over discriminatie, jalousie en de verleidingen van succes. Chocolat stierf in anonimiteit in Bordeaux in 1917. In de hoofdrol Omar Sy (Intouchables)

Layla M

Maandag 30 oktober

kaarten via de bestelsite van het CCD of aan de kassa


De 18-jarige moslima Layla (Nora El Koussour, debuut) met een Marokkaanse achtergrond is geboren en getogen in Amsterdam, maar voelt zich steeds minder thuis in Nederland. Langzamerhand radicaliseert ze en sluit zich aan bij een groep radicale moslims. Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt. Een film over het aangrijpende verhaal achter de krantenkop.

Nora El Koussour ontving op 29 september een Gouden Kalf als beste actrice voor de rol als Layla.

Jackie

Zondag 12 november

kaarten verkrijgbaar via de bestelsite van het CCD of aan de kassa.

Wij volgen first lady Jackie Kennedy tijdens een belangrijke fase van haar leven, de dagen van de aanslag op haar man John F. Kennedy tot diens begrafenis. Een periode waarin ze de liefde van haar leven verloor, maar de liefde won van het volk. Een periode ook waarin zij de basis legde voor de mythe rond JFK. Een stijlvol portret met een voortreffelijke vertolking door Natalie Portman. https://www.youtube.com/watch?v=rSuigBRYzGU

After the Storm

Maandag 27 november

kaarten verkrijgbaar via de bestelsite van het CCD of aan de kassa.

Auteur Ryota verspilt het geld dat hij verdient als privédetective aan gokken en kan nauwelijks zijn kinderalimentatie betalen. Na de dood van zijn vader probeert hij opnieuw contact te krijgen met zijn aanvankelijk wantrouwende familie. Ryota vecht om de controle over zijn leven terug te krijgen en iets te betekenen voor zijn zoon. Op een stormachtige zomeravond krijgt hij de kans krijgt om de band werkelijk te versterken. Centraal thema van deze film was voor regisseur Koreeda (Like Father, Like Son): “Het is niet zo dat iedereen kan worden wie hij of zij wilde zijn.”

Waterboys

Zondag 10 december

kaarten verkrijgbaar via de bestelsite van het CCD of aan de kassa.

Misdaadboekenschrijver Victor (Leopold Witte) en zijn 20-jarige cello spelende zoon Zack (Tim Linde) worden tegelijkertijd weer single; ze worden om verschillende redenen door hun vrouwen het huis uit gegooid. Tijdens een reis naar Schotland is de confrontatie met elkaar en de ontstane situatie thuis onvermijdelijk. Langzaam komen zij nader tot elkaar, mede dankzij hun liefde voor de muziek van de Schotse band The Waterboys (Brits-Ierse band uit de jaren tachtig). De juiste chemie tussen de hoofdrolspelers zorgt voor een fraaie feelgood roadmovie.