Zondag 15 september A Star is born Toevoegen aan Kalender
Maandag 30 september Un Amour impossible Toevoegen aan Kalender
Zondag 13 oktober Woman at War Toevoegen aan Kalender
Maandag 28 oktober Capharnaüm Toevoegen aan Kalender
Zondag 10 november What will People say Toevoegen aan Kalender
Zondag 24 november Filmmarathon: Deurne Uit de Kunst
De Dirigent
Toevoegen aan Kalender
Werk ohne Autor
Maandag 2 december The Wife Toevoegen aan Kalender
Zondag 15 december If Beale Street could talk Toevoegen aan Kalender

Om alle trailers achter elkaar te zien klik dan hier.

A Star is born

 

Zondag 15 september


De beroemde countryster Jackson Maine (Bradley Cooper) is erg onder de indruk van de zangprestaties van de onbekende Ally (Lady Gaga). Hij vraagt haar mee te gaan op tournee. Ally groeit uit tot een nieuwe ster. Maines carrière raakt in het slop door zijn drankgebruik.
Succesvolle derde remake van het klassieke melodrama uit 1937 met fraai acteerwerk en (duo)zang door Cooper en Gaga. Oscarwinnaar voor het nummer “Shallow” (Lady Gaga).

Un Amour impossible

 

Maandag 30 september


Rachel werkt als typiste wanneer zij Philippe ontmoet, een intellectueel van goede komaf. Zij worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Vele jaren strijdt Rachel om haar dochter Chantal erkend te krijgen.

Een film over schuldgevoel, blinde liefde en angst voor afwijzing. Daarnaast een nauwgezet uitgediepte moeder-dochter relatie. De gebeurtenissen kruipen je als toeschouwer onder je huid en laten je niet los. Langzaam groeit het inzicht.

Woman at War

 

Zondag 13 oktober


Koordirigent Halla voert actie tegen de vervuilende lokale aluminiumindustrie. In haar eentje haalt zij hoogspanningsmasten neer, met pijl en boog. Dan wordt eindelijk haar adoptieverzoek gehonoreerd. Halla mag een weesmeisje ophalen in de Oekraïne. Dit stelt haar voor een dilemma.

Feelgoodmovie met een soepele combinatie van droge humor en maatschappijkritiek. De soundtrack wordt life gespeeld en gezongen. Belangrijke rol ook voor het indrukwekkende IJslandse landschap.

Capharnaüm

 

Maandag 28 oktober


Het 12-jarige Syrische straatschoffie Nair wordt in Beiroet door de politie opgepakt. In de rechtszaak die volgt klaagt Nair zijn ouders aan omdat zij hem ter wereld hebben gebracht, hij was liever niet geboren. In flashbacks laat de film zien hoe zwaar het leven voor Nair, zijn ouders en vele anderen is aan de onderkant van de Libanese samenleving.

Knap geschreven en sterk uitgevoerd drama met geweldige kind-acteurs. Zair en de Eritrese baby over wie hij zich ontfermt zijn onweerstaanbaar vertederend. Winnaar Publieksprijs IFFR Rotterdam 2019.

What will People say

 

Zondag 10 november

De van oorsprong Pakistaanse 16-jarige Nisha woont met haar ouders in Noorwegen. Thuis is zij de perfecte Pakistaanse dochter, met haar vrienden is zij een doorsnee Noorse tiener. Wanneer haar vader haar met een vriendje betrapt stuurt hij haar naar Pakistan voor heropvoeding.

Gebaseerd op het levensverhaal van regisseur Iram Haq, die zelf als tiener naar Pakistan werd gebracht. Over de verleidingen van het vrije westen en de starre regels van een oosterse gemeenschap waarin iedereen elkaar in de gaten houdt.

De Dirigent

 

Zondag 24 november


New York in de jaren twintig van de vorige eeuw. De van oorsprong Nederlandse Antonia Brico heeft grote ambities. Zij wil als eerste vrouw een groot symfonieorkest dirigeren. Hiervoor moet zij vooroordelen overwinnen, handtastelijke mannen van zich af houden en een keuze maken tussen haar grote liefde en een carrière.
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Antonia Brico, in 1902 in Rotterdam geboren, die als dirigent internationaal furore wilde maken in een tijd waarin dit voor een vrouw als absurd en onnatuurlijk werd beschouwd. Succesvol zijn in de Kunst vraagt niet alleen om talent maar ook om ambitie en doorzettingsvermogen.

Werk ohne Autor

 

Zondag 24 november

‘Wer bin ich? Was bin ich?’ Die vragen stelt de talentvolle kunstenaar Kurt Barnert zich. Wij volgen hem in de periode van 1937-1977. Zowel de nazi’s als de communisten proberen de kunstenaar voor hun karretje te spannen. Na zijn vlucht in 1961 vanuit de DDR naar West-Duitsland, voelt Barnert zich voor het eerst vrij om te maken wat hij wil. Die vrijheid werkt verlammend. Een docent aan de kunstacademie in Düsseldorf adviseert hem zo persoonlijk mogelijk te worden, anders is kunst niets waard.

Episch Duits drama van de maker van Das Leben der Anderen. De boodschap is dat Grote Kunst altijd autobiografisch en authentiek is. De film duurt drie uur maar verveelt geen moment.

The Wife

Maandag 2 december


Joe Castleman heeft in 1992 de Nobelprijs voor Literatuur ontvangen. “Zonder deze vrouw ben ik niets” zegt hij over zijn echtgenote Joan. De spanning in hun relatie is vanaf het begin voelbaar. Langzaam maar zeker worden de barsten en geheimen in hun huwelijk duidelijk.
Een diepgravend en spannend relatiedrama met scherpe bochten in het verhaal. Het genuanceerde spel van Glenn Close maakt grote indruk. Haar ogen spreken boekdelen. Helaas mocht zij de Oscarnominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol niet verzilveren.

If Beale Street could talk

Zondag 15 december


In Harlem, begin jaren zeventig, ontdekt de negentienjarige Tish dat ze zwanger is van haar iets oudere vriendje Fonny. Dat is op zich geen ramp: het stel is smoorverliefd en wordt thuis voldoende gesteund. Probleem is alleen dat Fonny onschuldig in de bak zit onder beschuldiging van verkrachting. Tish doet alles om hem vrij te krijgen.

Over racisme en onrechtvaardigheid, het lot van zwarte mannen die onschuldig vastzitten en liefdes die door het systeem van onderdrukking bedreigd worden. De woede voert echter niet de boventoon. Een weelderige, diep romantische film die tegelijkertijd keihard is in zijn realisme.

Filmbeschrijvingen: www.vpro.nl/cinema
Recensies: www.volkskrant.nl/film