sponsoring

Ieder jaar vindt in het laatste weekend van augustus een uniek evenement plaats, op diverse locaties op en nabij het marktplein van Deurne. In dat weekend organiseren een 50 tal vrijwilligers een geheel gratis toegankelijk 3 dagen durend openlucht filmfestival.

Wat in 1992 begon met het draaien van een enkele film is nu uitgegroeid tot een volwaardig jaarlijks terugkerend evenement met gemiddeld zo’n 5000 toeschouwers uit Deurne en omstreken.

Zelfs cinefielen uit het hele land weten inmiddels de weg naar Deurne te vinden om in een gezellige sfeer naar die ene speciale film te kijken.

Vrijdagavond wordt traditiegetrouw gestart met een echte publiekstrekker. Grote films als Soof, Alles is Liefde, Slumdog Millionaire, Robin Hood, The Hungergames, Rundskop, Intouchables, en The Way Back zorgden voor een massale opkomst.

Op zaterdagavond is er gelegenheid om zowel populaire als films uit het alternatieve circuit “Arthouse” te bekijken. Zondagmiddag is gereserveerd voor de kinderen. In de cafe’s rond en in de buurt van de Markt en op de Markt worden (jeugd)films vertoond. Ook zijn  locale of regionale filmproducties te zien of een film van de heemkundekring.

In 2019 hopen  we de 28 ste editie te kunnen realiseren.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door bedrijven, instanties, particulieren en Vrienden die De Nacht van het Witte Doek een prachtig initiatief vinden en het een warm hart toedragen.

Een loot van de Nacht van het Witte Doek is de Cinema . Cinema Het Witte Doek verzorgt in de wintermaanden een tiental films afwisselend op de zondag- en maandagavond, in het Cultuur Centrum Martien van Doorne. In november wordt ook dit jaar weer een filmmarathon gehouden en in de maand Augustus vertonen we op drie zaterdagavonden films in de tuin van museum De Wieger.

Wilt u ook een bijdrage leveren?

Stichting Het Witte Doek is druk bezig met de voorbereidingen voor het festival van 2019

Om het festival en de Cinema draaiende te houden kunnen we uw steun goed gebruiken.

Jan Verleijsdonk 06- 42994151  en Willy Koppens 06- 53620314 vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

De Nacht van het Witte Doek 2018 met het thema” De Nacht wacht niet” staat gepland op 23, 24 en 25 augustus 2019