Programma Cinema Voorjaar 2020

Cultuurcentrum Martien van Doorne
Martinetplein 1 Deurne

Zondag en maandag aanvang 19.30 uur
Woensdag aanvang 10.00 uur

Entree € 8.00
Vrienden van Het Witte Doek € 7.00

Kaartjes te verkrijgen via www.ccdeurne.nl
Losse verkoop bij de zaal

Woensdag 15 januari Green Book
Maandag 20 januari Grace à Dieu
Zondag 9 februari Rocketman
Maandag 17 februari A private War
Woensdag 19 februari Red Joan
Zondag 1 maart Nos Batailles
Maandag 16 maart Dirty God
Woensdag 18 maart Downton Abbey 
Zondag 29 maart Wild Rose
Woensdag 15 april Kapsalon Romy, (onder voorbehoud)
Maandag 20 april Portrait de la jeune Fille en Feu (onder voorbehoud)

 

Zondag

 

Rocketman

Elton John ploft in zijn showpak neer voor zijn eerste therapeutische groepssessie in de afkickkliniek. Hij is verslaafd aan alcohol, drugs, pijnstillers, seks en impulsaankopen. Daarnaast heeft hij last van woede-uitbarstingen en een eetstoornis. In flashbacks zien we hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Openhartige musical over de opkomst en bijna-ondergang van ’s werelds best verkopende popster van de jaren zeventig. Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt alle partijen zelf en doet dat prima. Regisseur Fletcher werkte ook mee aan Bohemian Rhapsody. Rocketman doet zeker niet onder voor de Queen-film.

Nos Batailles

Olivier is druk als ploegleider in een distributiecentrum en als vakbondsman. Zijn vrouw Laura bekommert zich om hun twee kinderen. Als Laura plotseling vertrekt blijkt, Olivier als vader weliswaar liefdevol maar ook emotioneel afstandelijk. Vader-zijn, dat moet hij leren.
Regisseur Senez belicht ook in zijn tweede film de vaderrol. Met zijn sociaal-realistische filmstijl betoont hij zich een goed leerling van de Waalse broers Dardenne.

Wild Rose

De 23-jarige losbol Rose-Lynn uit Glasgow kreeg veel te jong kinderen, zij heeft net een jaar vastgezeten en draagt nu een enkelband. Dit alles mag niet in de weg staan van haar grote droom: een countryster worden in Nashville.

Lekker sentimenteel muzikaal drama met een prettig rauw randje. De Ierse Jessie Buckley is een fantastische hoofdrolspeelster en zij kan nog prachtig zingen ook. Heerlijke soundtrack, niet alleen voor countryliefhebbers.

Maandag

 

Grace à Dieu

Alexandre heeft een fijn gezin en een goede baan. Hij ontdekt dat een Franse priester die hem in de jaren tachtig misbruikte nog steeds met kinderen werkt. Als hij verhaal gaat halen bij de aartsbisschop van Lyon stelt deze alles in het werk om de zaak onder het tapijt te vegen. Alexandre zoekt de publiciteit en vindt medeslachtoffers die hem steunen in zijn strijd.

Opvallend sobere en directe film van regisseur Ozon, die zich in dit waargebeurde verhaal strikt aan de feiten houdt. Dit levert een film op van meer dan 2 uur met een krachtige en onthutsende boodschap. Een frontale aanval op de katholieke omerta in Frankrijk.

A private War

De Amerikaanse oorlogsjournalist Marie Colvin heeft een drang om steeds weer terug te keren naar een van de vele brandhaarden in de wereld. Zij beschikt over veel lef en empathie. Maar haar werk heeft ook zijn weerslag op haar privéleven. Met drank en bravoure, en soms ook therapie, probeert ze de stress en de trauma’s onder de duim te houden.

Boeiende biografie over de journalist met het ooglapje die de wereld wilde laten zien wat er werkelijk gebeurde in de oorlogsgebieden. Dit ondanks de tol die zij betaalde voor haar heftige ervaringen.

Dirty God

Jade wordt ontslagen uit het ziekenhuis en probeert samen met haar dochtertje, moeder en vrienden van vroeger een nieuwe start te maken. Zij was een mooie jonge vrouw, totdat haar ex-vriendje zoutzuur in haar gezicht gooide en haar leven voorgoed veranderde.

De eerste Engelstalige film van regisseur Polak is een intiem portret van een zoekende, kwetsbare, maar strijdbare jonge vrouw. Mooie hoofdrol van Vicky Knight die op 8-jarige leeftijd ernstige brandwonden opliep en voorheen altijd haar lichaam bedekte. Winnaar Gouden Kalf beste film 2019.

 Portrait de la jeune Fille en Feu

In de achttiende eeuw krijgt de jonge schilder Marianne de opdracht om een portret te maken van de vurige, eigenzinnige Héloïse. Omdat Héloïse weigert te poseren wordt Marianne ingehuurd om “Héloïse gezelschap te houden”, met de bedoeling dat ze overdag goed naar haar kijkt zodat ze het portret ’s nachts stiekem kan schilderen.

Hartverscheurend en toch ingehouden portret van een ontluikende lesbische liefde. Intense en intieme film over blikken en observeren. Prachtig gefilmd ook, ieder shot toont een secuur ingepast tafereel. (*)

* Ten tijde van het vaststellen van dit programma was deze film voor ons nog niet beschikbaar. Dit betekent dat wij misschien genoodzaakt zijn een andere film te programmeren.

 

Woensdag

Green Book

De zwarte pianist Don Shirley gaat in 1962 op tournee door het Amerikaanse Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden. Hij huurt de witte uitsmijter Tony Lip in als chauffeur en lijfwacht. De twee tegenpolen moeten noodgedwongen samenwerken maar groeien langzaam naar elkaar toe.

Verfilming van het boek dat Nick Vallelonga schreef over zijn vader Tony Lip. Een tragikomische feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie. Winnaar Oscar 2019 voor beste film.

Red Joan

De Britse Joan is in de tachtig en leidt een rustig leven als ze plots wordt gearresteerd voor spionage en hoogverraad. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren.

Geïnspireerd door het leven van Melita Norwood, de “granny spy” die in 1999 op 87-jarige leeftijd ontmaskerd werd als Russische spion vanaf de jaren dertig.

Downton Abbey

De adellijke familie Crawley en hun personeel bereiden zich voor op een koninklijk bezoek aan Downton Abbey. Het bezoek levert consternatie op, zowel in de chique vertrekken boven als in de keuken beneden.

Kostuumdrama als vervolg op de succesvolle serie. De Dowager Countess of Grantham (Maggie Smith), mag als vanouds volop smijten met snedige oneliners vol onderkoeld venijn. Een feest van herkenning voor trouwe fans.

 

Kapsalon Romy *

Na de scheiding van haar ouders wordt de tienjarige Romy een paar dagen in de week geparkeerd bij oma Stine, die een kapsalon runt. Stine doet aanvankelijk nogal nukkig tegen Romy, maar al snel groeien de twee naar elkaar toe. Helemaal wanneer blijkt dat oma Stine steeds meer vergeet.

Energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film voor alle leeftijden, dit ondanks de zware thema’s als scheiding en dementie.

Filmbeschrijvingen: www.vpro.nl/cinema
Recensies: www.volkskrant.nl/film

(*): Ten tijde van het vaststellen van dit programma was deze film voor ons nog niet beschikbaar. Dit betekent dat wij misschien genoodzaakt zijn een andere film te programmeren.