Tickets Hondekop

De Nacht van het Witte Doek kent dit jaar een bijzonder evenement: de historische Hondekop trein komt op zaterdag en zondag 24 en 25 augustus naar Deurne en gaat pendelritten maken tussen Deurne, Helmond en Eindhoven. In het kader van “Deurne 75 jaar bevrijding” worden in het weekend tegelijk verschillende documentaires vertoond over de oorlog en de bevrijding. Mede dankzij verschillende fondsen is dit evenement mogelijk gemaakt. Het type Hondekop trein was in 1977 betrokken bij de Molukse kaping bij De Punt. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog stuurde Nederland militairen naar Nederlands-Indie; later leidde dit tot een zelfstandig Indonesië en werden grote groepen bewoners van de Molukken gedwongen naar Nederland uit te wijken. De gevolgen zouden voor alle betrokkenen groot zijn.

Op het stationsplein zal op zaterdagavond de film ‘De Punt’ vertoond worden. Deze film over de treinkaping in 1977 zal worden ingeleid door Rein Sohilait. In de trein zijn tijdens de pendel­ritten historische geluidsfragmenten van interviews en radio te horen.

De dienstregeling is pas kort voor het festival bekend, houd onze website in de gaten voor de exacte vertrektijden.

De tickets kunnen hieronder aangeschaft worden.
Let op; de tickets zijn geldig voor één enkele reis met de Hondekop. Wil je op en neer met de Hondekop dan dien je twee tickets te kopen.