zondag 27 augustus

Taste Sensation 2017

Lions Deurne organiseert op zondag in de straten tussen Markt en Martinetplein een culinair event “Taste Sensation 2017” met meer dan twintig koks, cateraars, restaurants, bakkers, ijsmakers en foodspecialteitenzaken.
De maand daarvoor hebben ze deelgenomen aan een ambitieuze competitie met een prijzengeld van meer dan €2.000,- voor het gezondste en lekkerste gerecht. Een vakjury maakt de prijswinnaars zondagmiddag tijdens Taste Sensation bekend.

Deurne’s Got Talent

Op zondagmiddag is de finale van “Deurne’s Got Talent” in het Cultuur Centrum, met finalisten in diverse categorieën (muziek, dans, sport, etcc).

Teams van 3 of 4 deelnemers strijden voor de prijs van 2 vriendenpasjes per persoon voor het winnende team. De quizvragen zijn opgedeeld in 6 verschillende categorieën van 10 vragen. Elk team werkt daarnaast aan een “film-crypto”. Jeane Melief zal de prijzen bekend maken na de quiz. Inschrijven met teams van 3 of 4 personen en voor meer informatie, zie www.nachtvanhetwittedoek.nl.

De finale wordt gepresenteerd do0r niemand minder dan Jochem van Gelder. De opbrengst van deze activiteit gaat naar “Energy4all”. Het programma wordt georganiseerd ism onder andere Animato, KHD, Nacht vh Witte Doek, Lions Deurne, LEEF en deelnemers zijn leerlingen van basisscholen en scholen voor Voortgezet Onderwijs in Deurne.

Gamechangers

Gamechangers

Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Bob Vlemmix (1987) bedenkt een revolutionaire gamehandschoen, die de traditionele controller of muis overbodig moet maken. Na hun studententijd in Eindhoven werkt Bob samen met een viertal vrienden het idee voor de gamehandschoen verder uit. In februari 2015 pitchen ze het idee op de Eindhovense Startupbootcamp (Hightech XL) voor binnen- en buitenlandse investeerders. Na de pitch is er direct interesse vanuit China en de eerste 600.000 euro is binnen. Manus VR is een feit. De Eindhovense startup-boys zijn ervan overtuigd dat ze met hun revolutionaire handschoen de gamewereld op zijn kop gaan zetten. Filmmaker Daan Willekens brengt in zijn documentaire in beeld dat de weg naar succes lang en hard is, maar toont ook de vriendschappen en vetes binnen het bedrijf.

Filmquiz Nacht van het Witte Doek

Op zondagmiddag 27 augustus 2017 organiseert Nacht van het Witte Doek in de foyer van CCD van 14.00 uur tot 16.00 uur een spannende en boeiende filmquiz.
Op zondagmiddag is de finale van “Deurne’s Got Talent” in het Cultuur Centrum, met finalisten in diverse categorieën (muziek, dans, sport, etcc).

Teams van 3 of 4 deelnemers strijden voor de prijs van 2 vriendenpasjes per persoon voor het winnende team. De quizvragen zijn opgedeeld in 6 verschillende categorieën van 10 vragen. Elk team werkt daarnaast aan een “film-crypto”.  Inschrijven met teams van 3 of 4 personen en voor meer informatie, zie www.nachtvanhetwittedoek.nl.

Sing

 

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.
Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Nijntje De Film

 

Nijntje bezoekt met haar vriendjes de dierentuin. Samen gaan ze op een spannende en vrolijke speurtocht langs de dieren, waar het publiek actief aan kan deelnemen. Nijntje speelt spelletjes, zingt liedjes en ontdekt op het eind een grote verrassing.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

 
Deze film is gebaseerd op een boek van J.K. Rowling. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de Tovenaars- als de Dreuzelwereld.

De Grote Vriendelijke Reus

 

De GVR, de Grote Vriendelijke Reus, het wereldberoemde karakter van Roald Dahl, komt opnieuw tot leven. Het eenzame weesmeisje Sofie wordt ’s nachts plots uit haar bed gehaald. Voordat ze het weet, zweeft ze aan de armen van de Grote Vriendelijke Reus. Sofie komt terecht in een magische reuzenwereld met een lieve reus, met een ietwat vreemd woordgebruik.

Minions de Film

 

Spin-off van Despicable Me waarin de gele minions een nieuwe meester zoeken. Het verhaal begint in de jaren zestig, voordat ze in dienst waren van professor Gru. De gele mannetjes hebben geen schurken om te helpen en gaan naar een conventie om een nieuwe meester te zoeken. Daar aangekomen vechten ze voor het recht om Scarlet Overkill te dienen.

Vaiana

 

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren…

The Lion King

 

Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen. Helemaal alleen in de woestijn moet Simba zien te overleven, maar al snel komt hij het hilarische stokstaartje Timon en zijn hartelijke vriend Pumbaa het wrattenzwijn tegen. Samen gaan ze een zorgeloos leven tegemoet, ofwel ‘’Hakuna Matata’’. Dit verhaal waarin moed, loyaliteit en hoop samen komen, maken dit een tijdloos en onvergetelijk verhaal voor alle leeftijden.

Meet Me There, Meet Me Then

De in Noorwegen woonachtige Nederlandse kunstenares Simone Hooymans maakte speciaal voor de SnoezelBioscoop van ORO de animatiefilm Meet Me There, Meet Me Then geïnspireerd op de seizoenen en het Noorse landschap. De muziek bij de film is van de beroemde Noorse muzikant en componist Terje Isungset die zelfgemaakte muziekinstrumenten van ijs bespeelt. Details uit de film zijn geprint op zitzakken waar je heerlijk op kunt loungen terwijl je naar de film kijkt. De animatiefilms van Simone Hooymans worden wereldwijd op filmfestivals vertoond.

Portretten in de Peel

Portretten in de Peel

Voor mensen die weinig weten van de Peel is het moeilijk voor te stellen, dat daar nog niet zo heel lang geleden gezinnen leefden in hutten van takken, graspollen (plaggen) en opeengestapelde turf. Tot medio jaren vijftig, begin jaren zestig behoorde de moerassige Peelregio van Limburg en Brabant tot een van de dunst bevolkte en minst ontwikkelde delen van Nederland. Jacques Peeters (75), meester-fotograaf en gepensioneerd foto-journalist van Dagblad De Limburger, koestert nog levende herinneringen aan zijn vele bezoeken aan de Peel, destijds voor de krant en tegenwoordig als landschapsfotograaf. De kleurrijke figuren en situaties die hij vaak aantrof intrigeerden hem als jonge fotograaf. Met de foto’s gaat filmmaker Wiek Lenssen, zelf afkomstig uit de Peelregio, op stap, om te zoeken naar de mensen die door deze fotograaf zo oprecht zijn vastgelegd. Lenssen zoekt naar verwanten of nog levende oud-bekenden van de geportretteerden. Op die manier wordt de unieke geschiedenis van de Peelregio ontsloten.