vrijdag 26 augustus

Het tijdstip van de opening van het festival is bij benadering, voor een optimaal effect moet het donker zijn.

21.00 uur

 burgemeester Mak en voorzitter NVHWD Pieter Verstegen  openen  de jubileumeditie  met de onthulling van de herdenkingstegel die gemaakt is door Heleen Jurgens uit Asten
Zij maakte een prachtige blijvende herinnering aan 25 jaar Nacht Van Het Witte Doek.

21.15 uur 

Spetterende presentatie van het lichtkunstwerk. ontworpen en gemaakt door  lichtarchitect Jolanda Tielens die eerder ook al een bijdrage leverde  aan Glow. Het publiek maakt onderdeel uit van dit kunstwerk.Het dragen van witte kleding zal het effect vergroten. We vragen dus aan iedereen: draag wit!

Spectre

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=afa455NYFBM[/embedyt]

 

Een cryptische boodschap uit James Bond’s verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter ‘SPECTRE’.

Suffragette

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=056FI2Pq9RY[/embedyt]

Eind negentiende eeuw wilden vrouwen in Engeland graag meer dan secundair zijn aan een man. Vreedzame protesten volgden, maar dat had amper effect. Veel mannen schudden het hoofd en hoopten dat er aan deze ‘onzin’ snel een eind zou komen. Maar in plaats daarvan gooide een groep vrouwen het over een heel andere boeg. Hun beweging (de Sufragettes) zette alles op het spel om kiesrecht voor vrouwen in de wacht te slepen en gebruikte daarbij behoorlijk wat geweld.

The Revenant

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=LoebZZ8K5N0[/embedyt]

Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt pelsjager Hugh Glass (DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Als Glass weer bijkomt, begint een harde overlevingstocht. Gedreven door zijn wil om te leven en de liefde voor zijn familie, moet hij zich een weg banen door het woeste, winterse landschap.