zondag 31 augustus

Verschrikkelijke ikke 2

Gru heeft het leven als superschurk achter zich gelaten om Margo, Edith en Agnes op te voeden. Nu ze geen boosaardige plannen meer hoeven uit te voeren hebben Gru, Dr. Nefario en de minions veel vrije tijd. Net als Gru begint te wennen aan zijn rol als huisvader, wordt hij benaderd door een super-geheime organisatie die wereldwijd schurken opspoort. Het is nu aan Gru en zijn nieuwe partner Lucy Wilde om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor een bijzonder slechte misdaad. Wie kan beter een boef opsporen dan Gru, die zelf kort geleden nog de grootste schurk van de wereld was?

Mees Kees op kamp

mees kees op kamp

Wanneer directrice Dreus op de eerste dag van het schoolkamp door haar rug gaat, krijgt Mees Kees de taak om de rest van het kamp in goede banen te leiden. Met behulp van eigenaar Koos proberen Tobias, Sep en de kinderen, Mees Kees zoveel mogelijk te helpen. De planning en veiligheid zijn het aller-, aller-, allerbelangrijkste! Dit gaat natuurlijk niet altijd even goed, maar spannend en leuk is een kamp met Mees Kees zeker wel! Mees Kees op Kamp is een heerlijk avontuur voor de hele familie waarin vriendschap en plezier vooraan staat.

Nono het Zigzag kind

nono

Nono, van 13 jaar oud, wordt door zijn vader naar zijn strenge oom gestuurd om hem het een en ander bij te brengen. De vader van Nono is de allerbeste politie-inspecteur van de wereld en Nono wil later net zo goed worden als hij. Onderweg naar zijn oom krijgt Nono een geheime opdracht van zijn vader. Hij moet, om een goed inspecteur te worden, in de leer bij meesterinbreker Felix Glick. Maar niets is wat het lijkt…

Spijt

spijt

Jochem zit in de tweede klas van de middelbare school. Hij heeft overgewicht en wordt hiermee gepest door drie van zijn klasgenoten. Dit pesten gaat van kwaad tot erger. Bij het hondenasiel leert Jochem Vera, een van zijn klasgenootjes, beter kennen en raakt zelfs bevriend met haar. David, die in dezelfde klas zit als Jochem en Vera, probeert hem te helpen maar durft dit tegelijkertijd niet zo goed. Ook bij zijn gymleraar en tevens mentor, vindt Jochem geen steun. Dit terwijl het pesten steeds verder uit de hand begint te lopen…

Winnie de Poeh, Het Grote Verhaal
 Winnie-The-Pooh-movie

Deze heerlijke verhalen – De Honingboom, De Waaibomendag en Het Mooiste van Teigetje – zitten boordevol tijdloze avonturen van Poeh – de eerste ontmoeting van Teigetje en Poeh. Poeh die vast komt te zitten in het huis van Konijn doordat hij teveel honing heeft gegeten, en de rumoerige opwinding van de charmante figuren op een hilarische stormachtige dag. Deze klassieke momenten zullen kinderen en fans van Poeh blijven betoveren met de onderhoudende liedjes zoals ‘Een heel klein vies wolkje’ en het ‘Knaagjes in mijn maagje’-lied.

De Nieuw Wildernis

Kleine films in de bibliotheek
In de bibliotheek vertonen we dit jaar een aantal korte filmpjes van Dorenda Verhaegen, een korte film van Lizzy Geurs van Kessel en een documentaire
van Jeroen van de Nieuwenhof en Albertine Piels.
Gouden gids naar de hemel:
korte documentaire over het voortbestaan van een kerkparochie in gemeente Den Dungen, Jeroen van de Nieuwenhof en Albertine Piels
Stay: 
een korte registratie van een gemis, het proberen te begrijpen en de frustratie daarvan
De zesde dag:
Een persoonlijk verhaal van Dorenda Verhaegen versmolten met het scheppingsverhaal, een eigen kijk op de liefde.
 Remember  1,2,3
persoonlijke verhalen symbolische herbeleefd in een video
Locatie: bibliotheek
Aanvang:  13.00 uur en 16.00 uur
Duur:  totaal +/- 60 minuten
Jaar:  2012-2013
Land: Nederland
Genre: korte films
Leeftijd:
Regisseur: o.aLizzy Geurts van Kessel

Dorenda Verhagen

Jeroen van de Nieuwenhof

Albertine Piels

NO EXIT
groep 8 van BS De Driehoek en meester Robert in de film No Exit

In de vorm van een workshop hebben leerlingen van groep 8 van basisschool De Driehoek een verhaal bedacht en na de cito-toets verwerkt tot een avondvullende speelfilm in streetmovie vorm. Dat het er ook voor kinderen uit een klein dorp best spectaculair aan toe mag gaan blijkt uit het gekozen onderwerp. Een ramp met een trein midden in het dorp. Een tank blijkt gescheurd waaruit gas is ontsnapt. Brandweercorpsen uit Deurne-Neerkant en Horst zijn voor deze calamiteit in en rond het dorp aanwezig.

Het samen met de leerlingen verzonnen filmverhaal graaft nog dieper dan alleen de zorg bij een ramp. Het geeft een inkijk op een school waar leerlingen eenlingen zijn geworden en raakt sterk aan de realiteit. Op veel scholen raken kinderen al op vroege leeftijd verslingerd aan hun mobiel, computer of worden slaaf van de eigen agenda. Tijdens heuse scenario-vergaderingen hebben de leerlingen van groep 8 gewerkt aan hun eigen rol en die verder uitgebouwd. Zo is ook het onderwerp van de eenlingen in de klas ontstaan. Voor basisschool De Driehoek toch wel typisch omdat juist op deze school de leerlingen bekend staan om hun sociale gedrag.

Voor filmmaker Rob Smit is deze streetmovie een soort jubileumfilm geworden. Veertig jaar maakt hij nu dit genre films: “De streetmovie leent zich bij uitstek om in speelfilmvorm veranderend sociaal gedrag inzichtelijk te maken. Doordat er alleen gewerkt wordt met verhaallijnen en de spelers veel vrijheid hebben bij hun dialogen ontstaat al improviserend een vrij natuurlijke situatie waarin ook anderen (‘de toevallige passant’) die het verhaal niet kennen snel hun rol oppakken.”

Het is dit keer een bijzondere, maar ook leerzame film geworden die naast de maatschappelijke problemen rond transport van gevaarlijke stoffen door woonwijken ook een tijdsbeeld neer zet met de veranderingen binnen het onderwijs en gedrag van leerlingen. Naast een inkijk op een school van een kleine woongemeenschap is er  ruim aandacht voor de unieke natuur van de Peel.

Locatie: bibliotheek
Aanvang: 14.30 uur
Duur:  90 min
Jaar:  2014
Land: Nederland
Genre: roadmovie
Leeftijd: 6
Regisseur: Rob Smit
Acteurs: leerlingen groep 7 en 8De Driehoek Griendtsveen