vrijdag 29 augustus

Soof

 

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Deze film wordt u aangeboden door rabobankpeellandzuid

The Butler

 

Eugene Allen, opgegroeid als slaaf op een plantage, is meer dan drie decennia lang een butler in het Witte Huis. Voor de butler is politiek binnen het Witte Huis niet toegestaan. Zijn zoon is echter zeer politiek betrokken. Hij vecht voor gelijkheid in een tijd dat rassendiscriminatie een grote rol speelt in het dagelijks leven van de Amerikaanse bevolking. In de film komt een groot deel van de Amerikaanse geschiedenis terug en veel verschillende presidenten passeren de revue. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

The Selfish Giant

 

Arbor, 13 jaar, en Swifty, zijn beste vriend, leven aan de rand van de maatschappij en zijn beiden geschorst van school. Ze ontmoeten Kitten, een ijzerhandelaar. Met hulp van een paard en een kar verzamelen de twee vrienden metaal voor de rekening van Kitten. Swifty voelt zich op zijn best in het gezelschap van paarden, Arbor wil vooral Kitten imponeren en geld verdienen. Wanneer Kitten het talent van Swifty ontdekt om met paarden om te gaan en hem bevoordeelt, voelt Arbor zich gekwetst en uitgesloten. Hun vriendschap komt op wankele poten te staan. Arbor wil nog meer geld verdienen en gaat daarbij tot het uiterste waardoor de spanningen tussen de twee vrienden nog hoger oplopen.