Persbericht de nieuwe wildernis

Eén van de best bezochte films van 2013 was ‘de Nieuwe Wildernis’, een prachtige documentaire van Nederlandse bodem. Recensies in kranten waren enorm positief en er werden zelfs vergelijkingen gemaakt met het niveau van de natuurfilms van de BBC. De documentaire laat de schoonheid van de natuur zien die is ontstaan in de Oostvaardersplassen. Gedurende twee jaar werden vossen, ganzen, vogels, herten, runderen en de grootste kudde wilde paarden van Europa gefilmd. Dit levert prachtige beelden en bij momenten spectaculaire film op. De ‘Nieuwe Wildernis’ is een weergaloos natuurspektakel waarin de kringloop van het leven op een aangrijpende, maar ook humoristische en vertederende manier in beeld is gebracht. In samenwerking met verschillende partners wil de ‘Nacht van het Witte Doek’ dit jaar speciale aandacht schenken aan deze bijzondere documentaire. Niet in de laatste plaats omdat onze dorpsgenoot Emelie Jegerings prachtige schilderijen heeft gemaakt naar aanleiding van deze film. Een tentoonstelling van deze schilderijen zal bij aanvang van het filmfestival geopend worden. De schilderijen zullen te zien zijn  in museum de Wieger. Tijdens de ‘Nacht van het Witte Doek’ kan deze bijzondere documentaire bekeken worden bij de Ossenbeemd. We hopen natuurlijk dat velen met ons deze film gaan “beleven” in de open lucht.

 

 

PERSBERICHT                                                                                           augustus 2014

In het weekend van 29, 30 en 31 augustus organiseert Stichting Het Witte Doek de 23ste editie van het gratis open lucht film festival Nacht van het Witte Doek in het centrum van Deurne. Dit jaar richt de aandacht van het festival zich op de goddelijke deugden; Geloof,  Liefde & Hoop.  Dit thema heeft weer een prachtige selectie films opgeleverd, welke op vrijdag- en zaterdagavond in verschillende binnen – en buitenlocaties bekeken kan worden. Het festival wordt geopend op de Markt met de feelgoodfilm “Soof”.  Traditiegetrouw is de zondagmiddag gereserveerd voor kinderfilms en amateurfilms. Vanwege het faillissement van het CCD wordt de documentaire De Nieuwe Wildernis in tegenstelling tot eerdere berichten maar een keer vertoond en wel op de zaterdag in de Ossenbeemd. Een tentoonstelling van schilderijen die Emelie Jegerings heeft gemaakt naar aanleiding van deze film, zal bij aanvang van het filmfestival geopend worden. Geheel nieuw is de DVD-ruilbeurs op zondagmiddag en de filmquiz waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen.  Op de vernieuwde website staat het gehele programma.

=================================================================== Noot voor de redactie:

Stichting Het Witte Doek bestaat uit een 40 tal vrijwilligers, die dit jaar voor de drieëntwintigste keer het gratis toegankelijke filmfestival organiseren. Inkomsten bestaan uit sponsorgelden van veelal Deurnese bedrijven en de horecagelegenheden rond de Markt. De gemeente Deurne subsidieert het festival.