Cinema Het Witte Doek kijkt terug en vooruit….Zondag 23 april hebben we het seizoen 2016/17 afgesloten met The Light between Oceans. Een film die menigeen niet onberoerd liet. (“Fijn dat het zaallicht niet meteen aan ging”) Goede opkomst ook met 75 bezoekers. Wij kijken tevreden terug op het afgelopen seizoen.
Het gemiddeld aantal bezoekers was 56 en wij mochten veel positieve reacties ontvangen. De opkomst was op maandag (59) iets hoger dan op zondag (53). Topper was Tonio met 103 bezoekers verdeeld over 2 voorstellingen. Toch denken we dat het mogelijk moet zijn nog meer filmliefhebbers voor ons aanbod te interesseren. Wij gaan onze PR-campagne dan ook intensiveren. Graag ook jullie hulp als bezoeker om anderen enthousiast te maken voor een leuke filmavond in Deurne.
Na evaluatie hebben wij besloten om door te gaan in het huidige patroon met op maandag films met een wat zwaardere thematiek waarbij een happy end niet zeker is en op zondag de wat meer lichtvoetige films.
Aanvang blijft 19.30 uur. Wat wel verandert is de kaartverkoop. Vanaf september is het mogelijk om vooraf kaartjes te kopen via de site van het CCD. Zo bent u altijd verzekerd van een plaats. Daarnaast kunnen voor de overgebleven plaatsen als voorheen kaartjes gekocht worden voorafgaand aan de voorstelling. Vanwege toegenomen onkosten zijn wij helaas genoodzaakt de prijs met € 0.50 te verhogen tot € 6.50 voor een regulier kaartje en € 5.50 voor Vrienden van het Witte Doek. De data voor het komend seizoen zijn:
Najaar 2017:
maandag 4 september, zondag 17 september, maandag 2 oktober, zondag 15 oktober,
maandag 30 oktober, zondag 12 november, maandag 27 november en zondag 10 december.
De volgende films hebben we voorlopig geselecteerd.
Voor de maandag moet in ieder geval een film afvallen.
 Op 1 juni willen wij onze definitieve keuze rond hebben.
Zondag: Een man die Ove heet, Monsieur Chocolat, Jackie, Frantz
Maandag:La Fille inconnu, Layla M, Manchester by the Sea, Loving,  After the Storm.
 Voorjaar 2018:
maandag 8 januari, zondag 21 januari, maandag 5 februari, zondag 18 februari, maandag 5 maart, zondag 18 maart, ma 9 april en zondag 22 april
 Het programma voor het voorjaar is nog niet  bekend.