editie 2010

De organisatie van de Nacht van het Witte Doek kijkt terug op een goede 19de editie. Ondanks het natte, gure weer hebben we zo’n 2500 bezoekers mogen begroeten. Gewapend met regenjassen, dikke sokken, warme dekens en drankjes trotseerden zij de kou.

Zowel op vrijdag als de zaterdag bleef het tijdens de films droog, al moesten de mensen die Inglourious Bastards bezochten de ontknoping wel in de regen meemaken. Grote aantallen lichtjes wezen de weg naar de nieuwe locatie : de Willibrorduskerk. De vertoning van “Lourdes” zorgde voor een propvolle kerk en veel positieve reacties. We mochten complimenten in ontvangst nemen over het grote gevarieerde filmaanbod, en de prachtige billboards (nee, geen foto, maar handwerk!) Ook over diamant die op de ster schitterde, de vernieuwde website en de mooie borden van de leerlingen van het Hub van Doornecollege waren de bezoekers enthousiast !..

Op zondag leek de regen aanvankelijk de spelbreker te worden, maar daar hadden de vele kinderen die de films bezochten geen last van Het was overal gezellig druk. Toen tussen de filmvertoningen door de zon even doorbrak werd het ook op de Markt drukker en werd er volop gebruik gemaakt van de rodeostier, de grote glijbaan en de andere spelletjes.