editie 2009

Ook dit jaar was het 28, 29, en 30 augustus weer zover. Toen werd gedurende één weekend het centrum van Deurne wederom veraangenaamd met mooie films. Het was alweer de 18e editie. Het thema van dit jaar was dan ook


18De films die gekozen waren voor dit thema gingen onder andere over volwassen worden en volwassen zijn. In drie dagen werden er 18 speelfilms gedraaid waaronder: Slumdog Millionaire, dit was de hoofdfilm van dit jaar, Valkyrie, Into the Wild, Happy-Go-Lucky, Bride Flight, Persepolis, 4 maanden 3 weken en 2 dagen, Wall-E, Oorlogswinter, en de Brief voor de Koning.
Traditiegetrouw boden we, naast het filmaanbod, nog een aantrekkelijk programma voor het hele gezin. Op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur, bruisde het marktplein van de activiteiten. De dames van het Mobiele naaiatelier” hielpen u voor een kleine inspanning uit de brand! Kinderen konden zich laten schminken, opmaken, of een tattoo laten zetten. Feestelijk uitgedost konden ze een dansje wagen in de kinderdisco, glamourfoto’s laten maken in de “studio” op het marktplein, een ritje maken op het racecircuit en genieten van de straattheateract van Toon Maas.
De organisatoren van NTV tijdens de laatste twee dedites kwamen dit jaar met een nieuw initiatief ‘mobmovie’. Middelbare scholieren uit Deurne en omgeving werden opgeroepen om zelf met hun mobiele telefoon korte speelfilmpjes te maken en die voor het festival in te zenden. De beste filmpjes zouden tijdens het festival gedraaid worden en de maker van het beste filmpje kon een dagje uit winnen naar Six-flags holland. Helaas kwamen er door de zomervakantie niet veel filmpjes binnen bij de organisatie. De winnaar werd Jaap Diemel die maar meteen drie filmpjes had ingezonden.