Het laatste nieuws… 

Vandaag gaan we van start!
De weersvooruitzichten zijn prima! Een heel fijn filmweekend gewenst  allemaal!

Nog even de laatste puntjes op de i:

Tweede infostand
De Nacht van het Witte Doek heeft op zaterdag en zondag een tweede info stand op het stationsplein. Daar worden ook kaarten verkocht voor de pendeldienst met de Apekop, die zijn ook vooraf te koop via onze website.

De Apekop.
In de trein wordt een verhaal verteld van Pieter Wiegersma over wat de familie Wiegersma meemaakte in de eerste oorlogsjaren tijdens het verzet tegen de Duitse bezetting. Ook te horen en te zien in Museum De Wieger Deurne. Verteld door Peter Aarts.

Daily Deurne (stationsrestauratie)
In de wachtkamer van Daily Deurne zijn zaterdag en zondag de hele dag door unieke beelden te zien van de mobilisatie van Gemert/Boekel. Daily Deurne is beide dagen open tijdens de pendelritten en tijdens de film vertoning “De Punt” op het stationsplein zaterdagavond.

Op het Stationsplein presenteert The Lucky Seventh Historical Group een aantal militaire voertuigen en tenten uit de Tweede Wereldoorlog.

Holtens Molen
Tijdens de vertoning van documentaires op zondagmiddag zorgen de vrijwilligers van Holtens Molen voor koffie/thee en pannenkoeken in de Loonzagerij naast de molen. Er zijn slechts 32 stoelen in de molen en bezoekers, die moeten wachten, kunnen dan terecht in de loonzagerij.

Museum de Wieger.
De inleiding van Cold War heeft plaats in het groot atelier. Hier is een beperkt aantal plaatsen In verband met ieders veiligheid moeten we het principe “vol is vol” hanteren.
De film zelf wordt buiten vertoond, daar is plaats genoeg.
Leaning into the wind op zondag is ook binnen in het Groot Atelier.

Kunst op Straat
Op zaterdagmiddag is Kunst op Straat op de Torenstraat/Wolsberg. Alle kinderen, die daar aan meedoen en in een parade naar de film lopen (Peter en de Draak) krijgen van IJssalon Italia een waardebon voor een gratis bolletje ijs.

Zomers weer:
Super natuurlijk maar op zondag tijdens de films buiten op de Markt, kan het flink heet zijn. Maak de zonnebrand maar op of zet een petje op!

De Hopper op de Markt
Hoppenbrouwers Techniek plaatst op vrijdagavond tijdens het optreden van de JFF Band en de film Kursk de Hopper op de markt. Vanuit deze foodtruck wordt er popcorn uitgedeeld.

Aanvangstijd Peel in Licht en Schapenheld
In de Ossenbeemd zal voorafgaand aan de film Schapenheld eerst de korte film “Peel in Licht” worden vertoond. Deze begint om 21.10 en aansluitend om 21.30 de film Schapenheld.
In de ossenbeemd is nog een kleine expositie te zien van schilderijen van Emelie Jegerings en Catharia Driessen.

Finale van DGT
De finale van DGT 2019 begint om 13.30 in het CCD. Inloop vanaf 13.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar, te bestellen via de bestelsite van het CCD en ter plaatse aan de kassa.

OAD
In het kader van de open atelierdagen exposeert Dicky Drenth op diverse filmlocaties.