Cinema Het Witte Doek 23-05, Masaan.Cinema Het Witte Doek presenteert Masaan op 23-05-2016  in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne
aanvang 19.30 uur, zaal open om 1900 uur.
Kaarten kosten 6 euro. Vrienden van de NVHWD betalen 5 euro.
reserveren is niet mogelijk.

Masaan, India/Frankrijk, 2014.
Masaan volgt vier personages, die onderling gelinkt zijn, maar het is meer dan een mozaïekfilm. De  film geeft de relaties en parallellen niet allemaal even vlot prijs, maar trekt je desondanks razendsnel het verhaal in. De Indiase maatschappij staat onder hoge druk. Eeuwenoude tradities, voortgekomen uit een streng geloof, maken nog steeds deel uit van het dagelijks leven. Dat er in India inmiddels beschikking is over internet en dus Facebook en online dating sites maakt het voor de jongere generatie wel moeilijker. Masaan behandelt deze gespannen situatie op een naturelle manier. De film is rijk aan details en de karakters zijn geloofwaardig en goed uitgewerkt.
Dankzij het fantastische camerawerk van Avinash Arun laat ‘Masaan’ je een wereld verkennen die we niet zo vaak op het witte doek zien. Dit is het echte India. Corrupt, keihard en onrechtvaardig, maar ook poëtisch, hartverscheurend en hoopgevend.